بهبود روانخوانی و روخوانی درس فارسی دانش آموزان دوزبانه کردی- فارسی مدرسه متوسطه دوره اول حضرت ولی عصر (عج ) با استفاده از روشهای نوین تدریس

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی ادبیات، زبان شناسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: AZTCONF03_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نعمت جهان فر

کارشناس ارشد زبانشناسی همگانی و دبیر آموزش و پرورش

چکیده

در این پژوهش شیوه های موثر در بهبود روانخوانی و روخوانی درس فارسی مورد بررسی قرار گرفته است ، و نشان داده شده است کدام شیوهها کاربردی تر هستند و در کلاس درس موثر می باشند. این پژوهش در مدارس منطقه حمیل انجام شده است و مدرسه حضرت ولی عصر (عج ) جهت اجرای طرح انتخاب شده است . نتایج پژوهش بیانگر این است در آموزش روخوانی و روانخوانی درس فارسی باید توجه بیشتر به وجه آموزشی و اصلاحی نسبت به وجه آزمونی گردد. در انتخاب فعالیت ها در هر جلسه تنوع باشدتا باعث جذابیت در یادگیری گردد و از فعالیت -های کسل کننده خودداری گردد و فعالیت ها به هم مرتبط باشند و تاکید بر بعد آموزشی داشته باشند. معمولا افرادی که دارای ضعف خواندن هستند در کلاسهای درس از بی سوادترین افراد به شمار می -آینددر حالی که با تقویت و رفع مشکلات خواندن جزء باسوادترین دانش آموزان قرار می گیرند. خوشبختانه با تشخیص به ومقع مشکلات دانش آموزان نارساخوان و انجام فعالی های اصلاح کننده می توان ضعف روخوانی و روانخوانی درس فارسی را برطرف ساخت .در این پژوهش سعی گردیده است ابتدا ضعف های اساسی و پایه ای که مربوط به سنوات گذشته می باشد و ریشه در دوران تحصیل در دوره ابتدایی دارد برطرف گردد و همچنین تاکید بر شناخت و کشف ضعف -های دانش آموزان از نظر حافظه دیداری ، ضعف حافظه شنیداری ، ضعف عملکرد روانی و عدم دقت دارد. پس از شناخت ضعف های دانش آموزان و انجام فعالیت با توجه به نوع ضعف ، سبب کاهش یا برطرف شدن ضعف می گردد. در این روش انجام فعالیت های تقویت کننده از طریق همسان خبره ( دانش آموزانی که از نظر یادگیری یک گام از دانش آموز دارای مشکل جلوتر می باشد و تقویت اعتماد به نفس دانش آموزان و همکاری معلمان، مدیر و معاونین آموزشگاه و اولیای دانش آموزان که توانستم مشکل روخوانی و روان-خوانی درس فارسی را مرتفع سازم تدوین گردیده است .

کلیدواژه ها

خواندن، روخوانی و روانخوانی درس فارسی، دانش آموز، فعالیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.