گیاهان دارویی در دیوان خواجوی کرمانی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی ادبیات، زبان شناسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: AZTCONF03_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی دهقانی فیل آبادی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور شهرکرد

چکیده

قدمت خواص دارویی گیاهان، شایدبیرون ازحافظه تاریخ باشد.یکی ازدلایل مهم این قدمت ، حضورباورهای ریشه دارمردم سرزمین های مختلف درخصوص استفاده ازگیاهان داروئی است .مثلا این باورکه »هیچ دردی نیست که باگیاهی درمان نشود.«بامختصرتغییری درمضمون ومفهوم،میان ملل مشرق زمین تا اقوام امریکای لاتین حضورداردوظاهراازتجربیات ممتدومسبوقی نیزحکایت می کند. ازمیان دانشهایی که برغنا وباروری گنجینه ادب فارسی افزوده می توان ازطب سنتی یاد کرد.اگرچه قرن پنجم وششم اوج به کارگیری این اصطلاحات است ،اما شاعران ونویسندگان قرون بعدازآن غافل نمانده اندوبااینکه به نظر می رسددرعصرشاعرانی چون سنایی ، مولانا و خواجوی کرمانی ،اهل ادب درفهم مضامین وتصاویر طبی بامشکل چندانی روبه رونبوده اند.اما امروز باگذر زمان وتخصصی شدن دانش ، برای درک آنها با دشواری وابهام مواجه می گردیم . هدف ازنگارش این مقاله آن است که به این واقعییت پی ببریم که گذشتگان ما تاچه اندازه به طبیعت وگیاهان داروئی توجه کرده اند وازآن بهره یافته اند.وبه این نتیجه برسیم که خواجوی کرمانی در دیوانش ، تا چه حدتوانسته است ؛خواص وویژگی های گیاهان داروئی را به آینده گان بشناسد.

کلیدواژه ها

خواجوی کرمانی ،دیوان، گیاهان دارویی ، طب ،درمان .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.