بررسی خصوصیات مولکولی Puccinia chrysanthemi و Puccinia sp. و شناسایی آنها با استفاده از روش PCR-RFLP
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_274
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 679
نویسندگان
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان
چکیده
زنگ ازجمله بیماریهای مهم گل داوودی است که توسط گونههای Puccinia sp ،Puccinia chrysanthemi زنگ قهوه ای) و Puccinia horiana (زنگ سفید) ایجاد می شود. بسیاری از ارقام تجاری داوودی نسبت به زنگ حساس می باشند. با توجه به توسعه ناگهانی و شدید علائم بیماری در شرایط مساعد، شناسایی سریع بیمارگر قبل از ظهور علائم ضروری است. در این مطالعه استخراج DNA DNA مساعد، شناسایی سریع بیمارگر قبل از ظهور علائم ضروری است. در این مطالعه استخراج DNA از جوشهای بیمارگر جمع آوری شده از نمونههای هرباریومی با روش% 2 CTAB انجام شد. ویژگی های مولکولی گونه ها بر اساس تکثیر ناحیه rDNA-ITS با استفاده از جفت آغازگر ITS1F/Rus1 و تعیین توالی نوکلئوتیدی انجام شد. نتایج تکثیر منجر به تولید قطعات حدود 1260 و 1238 جفت بازی به ترتیب برای گونههای P. chrysanthemi و P. chrysanthemi گردید. توالی نوکلئوتیدی کامل ناحیه rDNA-ITS این جدایهها بهترتیب با کدهای شناسایی HQ201322 و HQ201330-31 در GenBank قرار داده شدند. شناسایی مولکولی بیمارگر بر اساس آنالیز ناحیه rDNA-ITS تکثیر شده با آغازگرهای اختصاصی زنگها و هضم آنزیمی با آنزیم برشی ApoI با استفاده از روش PCR-RFLP انجام شد. نتایج نشان داد که نمونههای مورد مطالعه پس از تیمار محصول PCR حاصل از Rust3/R157 ا آنزیم برشی ApoI چهار قطعه 37 ، 6 ، 78 و 69 جفت بازی برای گونه P. chrysanthemi و یک قطعه 205 جفت بازی برایر Puccinia sp. درحالیکه برای محصول PCR حاصل از Rust3/ITS4 چهار قطعه 37 ، 66 ، 78 و 161 جفت بازی برای گونه P. chrysanthemi و یک قطعه 329 جفت بازی برای Puccinia sp. ید میکند. به هر حال، روش PCR-RFL با استفاده از آنزیم برشی ApoI با ارائه یک الگوی منحصر به فرد برای هر گونه روشی آسان برای تفکیک بیمارگرهای زنگ داوودی میباشد.کلیدواژه ها
rDNA-ITS ، استخراج DNA، زنگ قهوه ای داوودی، هضم آنزیمیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.