بررسی فیلوژنتیکی تعدادی از جدایه های ایرانی ویروس X سیب زمینی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_261
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1756
نویسندگان
دان شآموخته کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگ
دانشیار گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهن
دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزش
چکیده
ویروس X سیب زمینی PVX از جمله ویروس های مهمی است که سالانه منجر به خسار تهای زیادی در مزارع سی بزمینی در نقاط مختلف جهان می گردد. به منظور بررسی ویروس X سیب زمینی PVX در ایران، طی سال های 1389 لغایت 1390 بوته های سیب زمینی دارای علائم آلودگی به ویروس از استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل جمع آوری گردیدند. نمونه ها ابتدا با آنتی سرم اختصاصی این ویروس با آزمون DAS-ELISA مورد بررسی قرار گرفتند و پس از تائید وجود ویروس تعداد پنج جدایه انتخاب گردید. آر ان ای کل با High Pure Viral RNA Kit جدا سازی و پس از انجام واکنش نسخه برداری معکوس، واکنش زنجیره ای پلیمراز با یک جفت آغازگر اختصاصی جهت تکثیر پروتئین پوششی Coat Protein انجام شد. محصول PCR به طول bp 714 در پلاسمید PTZ57R/T وارد ودر باکتری E. coli مسانه سازی شد. پس از همسانه سازی و تعیین ترادف ژن پروتئین پوششی، درخت فیلوژنتیکی رسم شد. نتایج حاصل بیانگر آن است که جدای ههای ایرانی و تعدادی از جدای ههای گزارش شده در دنیا به دو گروه اصلی I و II تقسیم می شوند. گروه I نیز به دو زیر گروه IA و IB تقسیم گردید. پنج جدایه ایرانی در این دو زیر گروه قرار گرفتند. کمترین و بیشترین شباهت ترادف نوکلئوتیدی جدایه های ایرانی با یکدیگر به ترتیب 94/8 % (دو جدایه از اردبیل) و 99/3 % (جدایه ای از ارومیه با جدای های از تبریز) می باشد. مقایسه ترادف نوکلئوتیدی و آمینواسیدی ژن پروتئین پوششی بین جدایه های مختلف PVX بیانگر آن است که این ژن از ترادف حفاظت شده زیادی برخوردار می باشد.کلیدواژه ها
ویروس X سیب زمینی PVX ، آزمون ساندویچ الایزا DAS‐ELISA ، پروتئین پوششی، درخت فیلوژنتیکیمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.