شناسایی و بررسی فعالیت آلفا-گلوکوزیداز و بتا-گلوکوزیداز گوارشی در لوله گوارش سرخرطومی حنایی خرما
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_244
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2801
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه
استاد گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه تهران
چکیده
سرخرطومی حنایی خرما Rhynchophorus ferrugineus (Coleoptera: Curculionidae) از آفات بالقوه نخیلات در ایران و سایر کشورها میباشد. این آفت یکی از جدی ترین آفات خرما است که ابتدا در مناطق استوایی در جنوب آسیا پراکنده بود. در این مطالعه دو آنزیم گوارشی شامل آلفا-گلوکوزیداز و بتا-گلوکوزیداز مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام این آزمایش ابتدا لاروهای سنین آخر آفت از اطراف روستای سراوان جمع آوری شدند سپس لوله گوارشی لارو جداسازی و هموژنایز شد و نمونه ها در میکروتیوب های 1/5 میلی لیتر قرار داده شد و در 15000 دور در دقیقه به مدت 15 دقیقه سانتریفیوژ شدند. ماده رونشین در دمای 20 - سانتیگراد به عنوان منبع آنزیم نگه داشته شد. سنجش آنزیمی در این مطالعه نشان داد که آنزیم های آلفا و بتاگلوکوزیداز در لوله گوارش این آفت فعالیت دارند. میزان فعالیت آلفا -گلوکوزیداز و بتا-گلوکوزیداز گوارشی به ترتیب برابر 0/0043 ± 0/017 و 0/0051 ± 0/008 میکروگرم بر واحد فعالیت آنزیمی بدست آمد. دمای بهینه برای فعالیت آلفا و بتا گلوکوزیداز به ترتیب برابر 50 و 40 درجه سانتیگراد محاسبه گردید و مقدار pH بهینه برای هر دو آنزیم برابر 4 بدست آمد، اگر چه گلوکوزیدازها در pH 4 تا 10 درجه از خود فعالیت مناسبی نشان دادند.کلیدواژه ها
آنزیم های گوارشی، استخراج آنزیم، سرخرطومی حنایی خرمامقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.