تحلیل زیبایی شناسانه آثار نقاشی مکتب سقاخانه ای (۱۳۴۰-۱۳۳۰ )با الهام از قابلیت های بصری در طراحی پارچه و لباس
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS06_191
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 166
نویسندگان
چکیده
مکتب نقاشی سقاخانه ای جریانی هنری است که در دهه ۴۰در ایران شکل گرفت. این گروه هنرمندان از فارغ التحصیلان دانشکده هنرهای تزیینی بودند که به تلفیق نقاشی مدرن با موتیف ها، نمادها و نقشهای ملی - مذهبی پرداختند. تحلیل حاضر در جستجوی شناخت و استفاده کاربردی از آثار این مکتب می باشد. هدف این تحلیل زیبایی شناسانه نقاشی های این مکتب و استفاده از این نقاشی ها در طراحی پارچه و بررسی عوامل اجتماعی موثر در پیدایش این مکتب و تاثیرات نقاشی غربی بر آن است. سپس به شیوه توصیفی تحلیلی می پردازد. بدین منظور ابتدا به معرفی طراحی پارچه ولباس و سپس به سبک و ویژگی های ظاهری آثار و نقاشان پرداخته- محتوی آثار، هدف گروه از خلق آنها، چگونگی واکنش جامعه مخاطب و دلایل آن، همین طورشرایط اجتماعی زمینه ساز ظهور این مکتب را تحلیل می کند. و در آخر بر اساس تحلیل زیبایی شناسانه آثار نقاشان مکتب سقاخانه ای به طراحی پارچه و لباس از بین گزیده ای از آنها پرداخته شده است. روش گردآوری مطالب کتابخانه ای و از طریق فیش برداری است.کلیدواژه ها
زیبایی شناسی، نقاشی سقاخانه ای، طراحی پارچه و لباسمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.