ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی دو گیاه شمعدانی وحشی و گل راعی بومی استان همدان
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_168
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3604
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
اعضای هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
اعضای هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده
شمعدانی وحشی Geranium molle از خانواده Geraniaceae به عنوان یک گیاه دارویی معرفی شده و گیاهی یکساله یا دوساله، علفی با طول cm 30-15 است که در درمان افسردگی کاربرد دارد. گل راعی Hypericum perforatum از خانواده Hypericaceae گیاهی است علفی و چند ساله که یکی از مهمترین و پرکاربردترین گیاهان دارویی در جهان بوده و کاربرد وسیعی در درمان افسردگی خفیف تا متوسط دارد. آنتیاکسیدانهای طبیعی، بویژه فنلها و فلاونوئیدها ایمن و بیواکتیو بوده و توجه بر روی شناسایی گیاهانی با خواص آنتیاکسیدانی بالا متمرکز شده است. در این تحقیق، خاصیت آنتیاکسیدانی گیاهان شمعدانی وحشی و گل راعی بررسی شد. برای این منظور، گیاهان مذکور از استان همدان جمع آوری و برگهای آنها در سایه خشکانیده شدند. جهت بررسی خاصیت آنتیاکسیدانی، پس از تهیه عصاره متانولی از نمونهها، فنل کل و فلاونوئید کل سنجیده شد. نتیجه این بررسیها نشان داد که محتوای فنل کل عصارهی متانولی گیاه شمعدانی وحشی و گل راعی به ترتیب 90 و 60 میلی گرم بر لیتر اسید گالیک و محتوای فلاونوئید کل آنها به ترتیب 280 و 260 میکرو گرم بر میلی لیتر کوئرسیتین بود. با توجه به میزان فنل و فلاونوئید بالای این گیاهان، میتوان نتیجه گرفت که آنها از خاصیت آنتیاکسیدانی مناسبی برخوردار هستند.کلیدواژه ها
شمعدانی وحشی، گل راعی، فنل و فلاونوئید، خاصیت آنتیاکسیدانیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.