بررسی اثر اسانس ملیس بر رشد باکتری های بیماری زای با منشأ غذایی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_165
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1219
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه کشاورزی و منا
عضو هیات علمی دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبی
عضو هیات علمی گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فن
عضو هیات علمی گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فن
چکیده
کاربرد اثرات ضدمیکروبی ترکیبات دارای منشا طبیعی بعنوان یکی از راهکارهای اصلی جهت کاستن مخاطرات ناشی از مصرف انواع نگهدارنده های سنتزی می باشد. در این تحقیق اثر ضد میکروبی اسانس گیاه ملیس بر روی نه میکروارگانیسم بیماری زای غذایی شامل Staphylococcus aureus ATCC ، Escherichia coli o157 NTCC 12900 ، 6538 Psudomonas aeruginosa ATCC 15442 ، Bacillus subtilis ATCC 6633 Candida ، Salmonella typhimurium PTCC 1609 ، Listeria monocytogenes PTCC 1165 ، Bacillus cereus PTCC 1247 Sacharomyces cervisie ATCC 16404 ، albicans ATCC 10231 بررسی شد و میزان کمترین غلظت بازدارنده MIC و کمترین غلظت کشنده MBC این اسانس تعیین گردید. برای این مننظور ابتدا به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر اسانس گیری از گیاه مورد نظر انجام شد و آنالیز ترکیب شیمیایی آن با روش GC/MS صورت گرفت. برای بررسی اثر اسانس از روش سریالی میکرو براث دایلوشن استفاده گردید. بدین ترتیب اثر غلظت های مختلف اسانس در هشت سطح در دامنه ppm 25000 - 195 بر میکروارگانیسم های مذکور بررسی شد. در مورد باکتری ها در تعداد 107 کمترین غلظت بازدارنده معادل ppm 1562 برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و کمترین غلظت کشنده معادل ppm 6250 برای باکتری اشرشیا کلی بود و در مورد مخمر در تعداد 105 کمترین غلظت کشنده و کمترین غلظت بازدارنده مربوط به ساکارومایسس سرویزیه معادل ppm 195 میباشد. کمترین اثر ضدمیکروبی اسانس مورد مطالعه علیه باکتریهای سودوموناس و سالمونلا مییاشد. با توجه به نتایج موجود از اسانس گیاه ملیس میتوان بجای نگهدارنده های سنتزی و پرخطر، در مواد غذایی استفاده کرد.کلیدواژه ها
اسانس گیاه ملیس ، MBC ،MIC باکتری های بیماری زای با منشأ غذاییمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.