بررسی اثرات سمیت سلولی ترکیب کومارینی umbelliprenin از گیاه Ferula
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_159
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1267
نویسندگان
دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی
دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی-دانشگاه فردوسی مش
دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشکده پیراپزشکی، گروه علوم آزمایشگاهی
دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی-دانشگاه فردوسی مش
چکیده
گونه های مختلف Ferula از خانواده ی Apiaceae به صورت خوراکی در طب سنتی ایران استفاده می شوند و بسیاری از آن ها قادر به سنتز ترکیبات کومارینی هستند که این ترکیبات فعالی تهای بیولوژیکی متعددی از خود نشان داد هاند. Umbelliprenin یک کومارین پرنیله شده ی طبیعی است که در گونه های جنس Ferula از جمله F.asa-foetida و F.szowitsiana یافت م یشود. آنزیم 15 لیپوکسیژناز نوع 1 LOX-1 - 15 از جمله آنزیم های مسیر لیپوکسیژناز می باشد که در سرطان پروستات افزایش بیان قابل توجهی را نشان داده است Umbelliprenin از جمله مهار کننده های آنزیم لیپوکسیژناز م یباشد که به تازگی پتانسیل مهاری آن نسبت به LOX-1 - 15 تعیین شده است. در این مطالعه اثرات سمیت سلولی این ترکیب روی سلول های سرطانی پروستات رده ی 3-PC با استفاده از تست MTT مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی سمیت سلولی ترکیب umbelliprenin سلول های 3PC- با غلظت های افزایشی umbelliprenin μg/ml 50 و 25 و 12/5 و 6/5 و 3 در بازه های زمانی 24 ، 48 و 72 ساعت تیمار شده و هرکدام با نمونه ی کنترل که حاوی غلظت مشابهی از DMSO بود مقایسه گردید. بررسی زنده ماندن سلو لها نشان داد که IC50 ترکیب LOX-1 بوسیله ی umbelliprenin می تواند از رشد سلول های 3 - PC جلوگیری کند، این ماده می تواند به عنوان یک ترکیب سمی در مطالعات in vivo و in vitro آینده مورد بررسی قرار گیرد.کلیدواژه ها
سرطان پروستات، آنزیم 15 - لیپوکسیژناز نوع ، Ferula ، umbellipreninمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.