واکاوی نقش و تاثیر تحقق پذیری شهرهای الکترون یک بر پایداری محیط زیستی شهرها (مورد پژوهی: شهر مشهد )
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی تحول محلات
- کد COI اختصاصی: MAHALLAT01_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 236
نویسندگان
فوق دکترای مهندسی شهرسازی، استاد برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، ایران
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریز ی شهری، دانشگاه تهران، ایران
چکیده
طی سال های اخیر، گسترش سریع شهرها، پیشرفت های تکنولوژیکی و گرایش به سوی زندگی ماشینی، موجب آلودگی شهرها، تخریب محیط زیست و پوشش گیاهی شهرها و حومه آن ها و از بین رفتن تعادل اکولوژیکی محیط شده است که تمامی این مسائل در عمل منجر به ناپایداری محیط زیستی شهرها شده است. عصر جدید با اتکا به فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی، راه حل های متنوعی برای بسیاری از مسائل فراهم نموده و توانسته در این عرصه نیز به کمک جامعه شهری آمده و برای حل مشکلات موجود ارائه راهکار نماید. در این بین، شهر الکترونیک، به عنوان یکی از مفاهیم نوظهور که با پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات متولد شده، قابلیت حل بسیاری از مشکلات و چالش های امروزی کلان شهرها و از جمله مسائل محیط زیستی آن ها را دارد. پژوهش حاضر در راستای بررسی نقش و تاثیر تحقق پذیری شهر الترونیک شهر مشهد بر پایداری محیط زیستی آن انجام گرفته است. در این پژوهش پس از مرور مبانی و مفاهیم مرتبط، به تدوین چارچوب سنجشی پژوهش اقدام شده و سپس مبتنی بر چارچوب سنجشی نگاشته شده، پرسشنامه ای محقق ساخته براساس طیف لیکرت بین ۴۰ نفر از متخصصان و پژوهشگران مرتبط با موضوع این پژوهش در سطح شهر مشهد با روش گلوله برفی توزیع شده و نتایج آن با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل واقع شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که بین تحقق پذیری شهر الکترونیک و مولفه های سازنده ی پایداری محیط زیستی از جمله حفاظت از محیط زیست، مدیریت تقاضای حمل و نقل و بهبود کیفیت و سلامت محیط زیست در سطح شهر مشهد، راطبه ای معنادار، مستقیم و قوی وجود دارد و تحقق پذیری شهر الکترونیک مشهد به طور معنی داری پایداری محیط زیستی آن را تبیین می کند که مقدار آن برابر با ۷۸/۷ درصد است. بدین ترتیب، در مجموع می توان اذعان داشت که تحقق پذیری شهر الکترونیک مشهد در عمل می تواند منجر به بهبود و تقویت پایداری محیط زیستی این شهر شود.کلیدواژه ها
شهر الکترونیک؛ فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ پایداری می زیستی؛ شهر مشهدمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.