نگاهی جامعه شناختی به پدیده بزهکاری در مناطق حاشیه نشین کلانشهرها
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی تحول محلات
- کد COI اختصاصی: MAHALLAT01_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 186
نویسندگان
استادیار گروه جامعه شناسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران
دکتری جامعه شناسی مسائل اجتماعی ایران
چکیده
افزایش بی رویه جمعیت شهرها، حامل مسائل و مشکلات روز افزونی بوده است. اسکان مهاجران و طبقات کم درآمد در حاشیه شهرها، شهرنشینی را با وضعیت نامساعدی مواجه کرده است. تفکیک شهرها به دو بخش متن و حاشیه هم بر بعد فیزیکی شهر و هم بر بعد فرهنگی شهر تاثیرگذار بوده است. وفور امکانات و منابع در مراکز کلانشهرها و خلا این منابع در حواشی شهر که از شاخصه های فقر حاشیه نشینان محسوب می شود در تعارضاجتماعیون شهرنشین و بروز و ظهور پدیده های عینی مرضی بسیار موثر بوده است. فقر که ماحصل آن اعتیاد و دزدی و از خود بیگانگی است در حاشیه های شهر به وضوح قابل لمس است. از آنجا که رویه حاکم در جوامع جهان سوم صدور حکم برای بزهکار است و هرگز ریشه ها و علت و علل بروز و ظهور جرم بزه در جامعه دادگاهی نمی شود نوشته حاضر در صدد است نظریاتی را به عنوان ستون تحلیل بکار گرفته است که ساختار و موقعیت را در خلق و تکوین پدیده ها در نظر می گیرد . شاید چنین نگاهی و ارائه چنین نسخه تحلیلی سیاستگذاران فرهنگی و اقتصادی را در تدوین و طرح برنامه های عمیق تر و دقیق تر چراغ راه باشد.کلیدواژه ها
بزهکاری، حاشیه نشینی، فقر، کلانشهرمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.