در راستای رسیدن به رویکردی مناسب برای زمینه گرایی در بافت های تاریخی ایران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران (استان تهران)
- کد COI اختصاصی: HAUI04_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 135
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،هنر اسلامی تبریز
عضو هیات علمی دانشکده هنر دانشگاه ارومیه
چکیده
معماری زمینه گرا و به تعبیری دیگر معماری میان افزا در سده ی ۱۹ م. به عنوان راهکارهایی برایطراحی معماری به سبک معاصر سبک مدرنیسم و سبک های بعد از آن در همنشینی در بافت یابا بنای تاریخی در اروپا مورد توجه ویژ های قرار گرفت و مطالعات انجام شده و پژوهش های صورتگرفته در این مورد در قالب منشورها و توصیه نامه ها ارائه شد.در این گفتار نیز سعی شده است به روش مطالعه ی کتابخان های و تحلیل اطلاعات، دلایلتوجه به زمینه گرایی در این قرن که در اصل ریشه در آشفتگی و ناهماهنگی معماری ومعماریشهری دارد، مورد بررسی قرار گیرد. در این مسیر بیشتر توجه به اصل یترین علت، رویکرد معماریمدرنیسم، معطوف شد و موارد زیر مورد تحلیل قرار گرفت:- سابقه ی زمینه گرایی در معماری غرب و ایران- تداوم تاریخ معماری و جایگاه مدرنیسم در این تداوم- ماهیت زمین هگرایی قبل و بعد از مدرنیسمنتایج حاکی از آن است که زمینه گرایی در معماری سابقه ای طولانی تر از ۲ قرن در اروپا و نیم قرندر ایران دارد و تنها با تغییرات ایجاد شده همزمان با مدرنیته وارد برهه ی جدیدی شده است. از دیگر سومسیری که مدرنیسم در تاریخ معماری غرب طی کرد با آنچه در ایران رخ داد، متفاوت است. دقیقا بههمین علت به نظر می رسد رویکردی که در معماری زمینه گرای ایران باید طی شود، قدری متفاوت تر ازمعماری زمینه گرای غرب است و این تفاوت نیز باید جدای از بومی سازی رویکردها در نظر گرفته شود.کلیدواژه ها
معماری زمینه گرا، سابقه ی زمینه گرایی، تداوم تاریخی، معماری غرب، معماری ایرانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.