توالی های اینترونی ابزاری کارآمد در تشخیص و درمان بیماری های ژنتیکی و تجهیز ناقل های ژنی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1939
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم و پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی
گروه بیوشیمی، دانشگاه پیام نور مشهد،
دپارتمان بیوتکنولوژی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی کشور
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم و پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی
چکیده
استفاده از توالی های اینترونی در تشخیص و درمان بیماری های ژنتیکی، از جمله کاربردهای این توالی های غیر کدگذار ژنومی می باشد که پس از شناخت نقش تنظیمی آنها قوت گرفته و تائید شده است. نقش تنظیمی این توالی های بزرگ می تواند ناشی از تاثیر عناصر تنظیمی سیس و ترانس مستقر در آنها باشد. در این راستا، ضمن آنکه تجهیز ناقل های ژنی فاکتور 9 انعقاد خون انسانی با استفاده از توالی های اینترونی ژن بتاگلوبین در تحقیقات ما، منجربه افزایش 30 برابری بیان ژن فاکتور 9 شد. واکاوی عناصر تنظیمی مستقر در توالی های اینترونی ژن های بتاگلوبین، فاکتورهای انعقادی، ژن دیستروفین، ژن های خانواده کاسپاز و 2BCL انسانی با توجه به اندازه و اهمیت آنها در جایگزین درمانی، مبتنی بر داده پردازی رایانه ای انجام شد. نتایج حاصل از این واکاوی ها منجربه آشکار سازی تراکم بالایی از موتیف های اتصال به فاکتورهای رونویسی، فاکتورهای رونویسی، افزاینده ها، توالی های پروموتری، خاتمه دهنده ها، توالی های RNA یی غیر کد گذار، عناصر تکراری با نقش تنظیمی و نیز ساختارهای ویژه نظیر 4G با الگوی پراکنش هدفمند و اهداف متفاوت در برخی از نواحی مورد ارزیابی شد، که می توانند به صورت سیس و یا ترانس عمل کنند. لذا استفاده از نواحی واجد عناصر تنظیمی فوق در تجهیز ناقل های ژنی به جای طول کامل توالی اینترونی، با توجه به محدودیت همسانه سازی، با اهداف متفاوت تنظیمی، می تواند راهکاری نوین در درمان بیماری های ژنتیکی و بسیاری از سرطان ها از طریق ژن درمانی و یا پروتئین درمانی باشد.کلیدواژه ها
اینترون، عناصر تنظیمی، داده پردازی رایانه ای، ژن درمانی، پروتئین درمانیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.