بیوانفورماتیک در کشورهای جهان سوم
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1222
نویسندگان
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
دکتری ژنتیک ملکولی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، کرج، تهران
چکیده
واژه کشورهای جهان سوم ، واژ های است که کشورهای مسمی به این اسم ابداع کننده آن نبود هاند، اما این کشورها مساحت وسیعی از کره خاکی را شامل می شوند. علم بیوانفورماتیک نیز از جمله علومی محسوب م یگردد که کشورهای جهان سوم در ایجاد آن نقشی نداشته اند. اما این بدان معنی نیست که کشورهای یاد شده کمتر از کشورهای پیشرفته می توانند از این علم بهر همند شوند. در این مقاله کوشش شده با استنادات متقن و علمی و ارایه یک سری پیشنهادات عملی، ثابت کند که چگونه علم بیوانفورماتیک می تواند در رشد علوم زیستی و کشاورزی کشورهای جهان سوم – مانند ایران – موثر واقع گردد. مثلا اطلاعات ژنومی بیش از 1000 گونه در اینترنت موجود است اما تا کنون روشی برای استفاده مستقیم از آ نها ارایه نشده است و آنچه هم تا کنون ارایه شده، به صورت غیر مستقیم بوده است. مثلا آیا داد ههای پروژه ژنوم گاو می تواند در بهبود ژنتیکی گاو شیری در ایران استفاده گردد و یا اینکه مثلا برای تولید دارویی جدید قابل عرضه به بازار مصرف حدود 14 سال زمان لازم است و در این راه 90 میلیارد تومان صرف م یگردد، آیا مجامع علمی در ایران م یتوانند با هزینه بسیار معقول تری به همین دارو با استفاده از داد ههای سایر کشورها دست پیدا کنند؟ این مقاله تلاش کرده این نکته را گوشزد نماید که بدون صرف هزینه های سنگین برای انجام آزمایش های گران قیمت، از داد ههای موجود در پایگا ههای قابل دسترس اینترنتی می توان عملکرد بسیاری از صفات اقتصادی را بهبود بخشید. همچنین به ضع فهای بنیادین این علم در ایران با بعضی از کشورها مثل هند میپردازد.کلیدواژه ها
بیوانفورماتیک، پروژه های ژنومی، پایگاه های داده، جهان سوممقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.