تاثیر تغییرات اقلیمی بر روی ناهنجاری های جنین و سقط
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنگره ملی تغییر اقلیم و سلامت
- کد COI اختصاصی: CCCHR01_155
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 392
نویسندگان
استادیار هواشناسی، دانشکده کشاورزی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.
دانشجوی کارشناسی میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
دانشجوی کارشناسی ژنتیک، گروه زیست شناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.
چکیده
امروزه یکی از نگرانی های مهم جامعه بین الملی تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین است. تغییر اقلیم و پیامد هایمخرب آن جهان را درگیر خود کرده. یک روز سیل، یک روز موج گرما و روز دیگر اخبار خشکسالی های طاقت فرسا وکمبود دسترسی به آب... همه و همه از پیامد های منفی این پدیده به شمار می روند. با وجود اینکه هرکدام از این فرایند ها گروههای بسیاری را درگیر می کنند، اما پژوهش ها همواره نشان داده اند که زنان و کودکان از این وضعیت بیشترین آسیب ها را میبینند. آخرین گزارشات جمعیت سازمان ملل با همکاری یونیسف و سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد با وجود همه ی اینهشدار ها و پژوهش ها سیاست گذاران هنوز آثار تغییر اقلیم رو دست کم گرفته اند و نسبت به سلامت مادران و نوزادان بی توجهاند. با مطالعه شیوه و شرایط زندگی در جوامع انسانی و بطور کلی در جهان امروزی، با پیشرفت های روزافزون علوم پزشکی،علوم انسانی و همسو شدن با آنها رشد هزینه ی خدمات از قبیل خدمات پزشکی، خدمات مراقبتی و... در مقابل رابطه ی مستقیماین پویا با بیماری ها، اعتیاد، آلودگی ها و همچنین انتظار از تولد جامعه ای با نوزادان سالم و به دور از نقص نیازمند ایجادشرایط مناسب جهت بهبود سلامت زنان باردار محسوس است.مواد و روشدر این بررسی مقالات از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳ از مجلات معتبردر پایگاه داده های مختلف مانند Science direct ،pub med ، scopus ، Magiran ، Noormags ، SID و به تعداد ۳۰ مقاله و عبارات جستجوی : تغییراقلیم، زنانباردار، جنین، سقط، آلودگی استفاده شده است. یافته هابر اساس پژوهش ها میتوان دریافت که پیامد های تغییر اقلیم از جمله گرمای شدید برای دوران بارداری و نوزادان حتی دردوران جنینی خطرات جدی به دنبال دارد. زنان باردار به دلیل تغییرات مرتبط با بارداری نسبت به سایر افراد در برابر اثراتآلودگی اسیب پذیر تر هستند. احتمالا با ادامه یافتن روند تغییر اقلیم مرگ و میر مادران و نوزادان به دلایلی چون دیابتبارداری، اختلالات فشار خون بارداری، زایمان زودرس، مرده زایی اوج بگیرد. امروزه خطرات آلودگی هوا جمعیت انسانی رادر مقیاس گسترده ای تحت تاثیر قرداده است و بیشترین آن ها متوجه افراد پرخطر مثل افراد مسن، کودکان،... مادران باردار وجنین آنان می باشد. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد قرار گرفتن در معرض برخی آلاینده های محیطی از جمله ترکیبات آلیفرار، فلزات سنگین میتوانند اثرات نامطلوبی بر نتایج بارداری داشته باشند. نتیجه گیریتغییرات اقلیمی بر سلامت جنین، سقط های مکرر اثرگذار می باشد و همچنین به دلیل اینکه تغییر اقلیم به طور مستقیم بر تغذیه یسالم و رژیم غذایی غنی اثر می گذارد، ریسک مشکلات و بیماری های روانی در دوران بارداری و پس از آن برای زنانافزایش می یابد به این ترتیب احتمال می رود که اسیب های بین نسلی بیشتر شود. همینطور بررسی های انجام شده نشان دهندهی این است که ازایش منواکسید کربن محیط باعث افزایش کربوکسی هموگلوبین خون جنین و کاهش وزن موقع تولد نوزادانمیشود علاوه بر این قرار گرفتن در معرض موادشیمیایی خاص مانند هیدروکربن های آروماتیک پلی سیکلیک که در اگزوزخودروو برخی فرایند های صنعتی یافت میشوند، با افزایش خطر سقط جنین همراه هستند. حدود دو سوم از مجموع تحقبقاتی کهدر موضوع بحران های آب و هوایی انجام شده ،نشان داده اند که زنان به خصوص زنان باردار و نوزادان بیشتر در معرضمرگ یا آسیب دیدگی ناشی از تغییرات شدید آب و هوایی قرار گرفته اندکلیدواژه ها
تغییراقلیم، زنان باردار، جنین، سقط، آلودگیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.