رابطه انگیزش پیشرفت تحصیلی با اضطراب امتحان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت، تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: IRCEMET02_347
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 134
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی رشته مشاوره و راهنمایی پردیس حکیم ابوالقاسم فردوسی کرج،ایران
دانشجوی کارشناسی رشته مشاوره و راهنمایی بسته فعالیت های پرورشی پردیس شهید رجایی کرمانشاه ،ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه انگیزش پیشرفت تحصیلی با اضطراب امتحان انجام شد. هر جامعه ای، معلم به عنوان مهم ترینمولفه تعلیم و تربیت ، نقشی همه جانبه در پیشرفت تحصیلی یادگیرندگان ایفا می کند. یکی از مهم ترین مولفه های پیشرفتتحصیلی، انگیزه تحصیلی دانش آموزان است. انگیزش و هیجان از جمله سازه های مهم در تمامی عرصه های زندگی هستند که تااندازه زیادی مستقیما ریشه در شخصیت دارند و تا حدودی نیز متاثر از محیط می باشند. اضطراب امتحان یک سازه مهم و تاثیرگذاردر سرنوشت تحصیلی است که بررسی عوامل مرتبط با آن همواره موردتوجه روانشناسان تربیتی بوده است چنانچه انگیزش و هیجاناتجنبه منفی و مخرب داشته باشند، آسیب روانشناختی و افکار و پیامدهای نامطلوبی به همراه خواهند داشت و بر عملکرد افراد اثریسوء می گذارند. از جمله موقعیت هایی که منجر به بروز هیجانات منفی می شود،موقعیت امتحان می باشد. روش نمونه گیری دردسترس میباشد و ابزار جمع آوری اطالعات پرسشنامه انگیزش تحصیلی هارترو پرسشنامه اضطراب امتحان ساراسون استفاده شدهاست. نتایج نشان داد که بین متغیرهای پژوهش رابطه معناداری وجود دارد و آموزش راهبردهای حافظه فعال بر انگیزش تحصیلیو اضطراب امتحان دانش آموزان اثر بخش است و تاثیر نمره های پیش آزمون بر نمره های انگیزش تحصیلی در پس آزمون معنا داراست و میزان آن ۸۵ درصد است یعنی ۸۵ درصد از واریانس نمره های انگیزش تحصیلی، مربوط به تفاوت آزمودنی ها در پیش آزمونمی باشد. همچنین نتایج نشان داد که پس از کنترل نمره های پیش آزمون، تفاوت بین میانگین پس آزمون در گروه ازمایش معنادار می باشد. لذا فرضیه تایید شد. و همچنین نتایج تحلیل داده ها نشان داد تاثیر نمره های پیش آزمون بر نمره های اضطرابامتحان در پس آزمون معنا دار است و میزان آن ۸۵ درصد است یعنی ۸۵ درصد از واریانس نمره های اضطراب امتحان، مربوط بهتفاوت آزمودنی ها در پیش آزمون می باشد. همچنین نتایج نشان داد که پس از کنترل نمره های پیش آزمون، تفاوت بین میانگین پسآزمون در گروه آزمایش معنا دار می باشد، لذا فرضیه تایید شد.کلیدواژه ها
انگیزش پیشرفت تحصیلی، اضطراب امتحان، هیجان ،سرنوشت تحصیلی، روانشناسان تربیتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.