رویکردی بر مبنای منطق فازی برای کنترل فرآیندهای چندمعیاره
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین کنگره مشترک سیستمهای فازی و هوشمند ایران
- کد COI اختصاصی: FJCFIS02_211
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 711
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی، واحد علوم و تحقیقات دا
دانشجوی کارشناس ارشد
چکیده
در فرآیند تولید، هنگامی که کیفیت محصول به بیش از یک مشخصه کیفی وابسته باشد، برای پایش محصول نهایی میتوان از نمودارهای کنترل چندمتغیره استفاده نمود. استفاده از نمودارهای کنترل چند متغیره بجای استفاده همزمان از چندین نمودار کنترلتکمتغیره، هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ دقت توصیه شده است. بهطور مشابه، پایش همزمان چندین متغیر وصفی بوسیله نمودارهای کنترل چند معیاره فوایدی مشابه نسبت به استفاده از چندین نمودار تک وصفی با هم دارد. با این وجود، برخلاف نمودارهای چندمتغیره، تحقیقات اندکی درمورد نمودارهای چندمعیاره انجام شدهاست. در این مقاله ضمن ارائه دلایل لازم جهت لزوم بکارگیریروشهای فازی جهت پایش دادههای وصفی برای اولین بار جهت پایش فرآیندهای چندمعیاره، روشی بر اساس منطق فازی ارائه شده- است. در این روش ابتدا سیستمی فازی با استفاده از دانش و تجربه افراد خبره طراحی میشود که مشخصههای وصفی بهعنوان ورودی- های سیستم و عددی پیوسته بین صفر و یک بهعنوان تک خروجی سیستم میباشند. سپس با استفاده از خروجی سیستم که عددیپیوسته میباشد و با بکارگیری نمودارهای کنترل مشخصههای متغیر به پایش فرآیند میتوان پرداخت. در پایان ابتدا مثالی عددی ذکر شده است و سپس روش پیشنهادی از لحاظ متوسط طول دنباله هنگامی که فرآیند خارج از کنترل بسر میبرد با روشهای موجود مقایسه شده است که نتایج قابل ملاحظهای نیز بدست آمده است.کلیدواژه ها
فرآیندهای چندمعیاره، منطق فازی، نمودارهای کنترل چندمعیارهمقالات مرتبط جدید
- Community Detection and Hate Speech Analysis on Twitter Using a Hybrid LSTM-GRU Model
- بهبود الگوریتم خوشه بندی کا-مینز از طریق چینش جدیدی از عملگرهای ژنتیکی
- روش های شناسایی و مدیریت در سامانه های رادیو شناسه: مروری بر رویکردهای پیشرفته، الگوریتم های بهینه و چالش های موجود
- تشخیص سرطان سینه با استفاده از شبکه عصبی نگاشت های خودسازمان ده بهبودیافته با الگوریتم بهینه سازی پروانه
- امنیت داده های تجاری و اقتصادی و حفظ حریم خصوصی بازاریابی مبتنی بر هوش مصنوعی با تکنیک پریزما
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.