طراحی، شبیه سازی فرآیند و ساخت یک نمونه قالبهای فورج دقیق چرخدنده هرزگرد دیفرانسیل پراید با استفاده از تکنولوژی CAD/CAM

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: EASTTEHRANMECH02_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ساخت و تولید، دانشکده فنی و مهند

مهدی مدیری فر

دانشیار گروه مهندسی مکانیک ساخت و تولید، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگ

حامد دیلمی عضدی

دانشیار گروه مهندسی مکانیک ساخت و تولید، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگ

چکیده

چرخدنده های مخروطی باشکل پشتیکرویبنام چرخدنده هرزگرد درسیستم د یفرانسیل اغلب خودروها کاربرد دارد. با تو جه به نوعاین قطعا توکا ربر د آنها د رابعا د مختلف طرا حی وسا خت ا ین چرخدندهها با یکدیگر یقناوری جدید همچون CAD/CAM باعث افزایش بهره وری انعطاف پذیری فرآیند خواهد شد. دقت روشی که برای ساخت چرخدنده ها به کار می رود در نحوه درگیری آنها در هنگام کار تاثیر به سزایی دارد، لذا وقتی از آهنگری به جای ماشین کاری استفاده می شود باید دقت ابعادی و هندسی که در روش ماشین کاری بدست می آید به طور کامل یا با اندکیتخمین در فرآیند فورج بدست آید. درفرآیند فورج دقیق دندانه ی ندونیازبه حداقل ماشین کاری بعداز Ĥ هابصورت نهایی یا نزدیک نهایی بدست میفورج وجودداردکه خود باعث صرفه جویی قابل ملاحظه ای در مواد خام اولیه، زمان تولید و نیز بهبود خواص مکانیکی می شود. در این تحقیق هدف طراحی وساخت قالب فورج دقیق برای یک نمونه چرخدنده مخروطی هرزگرد دیفرانسیل پراید ، تحلیل و بررسی فرایند فورج به روش المان محدود به کمک نرم افزار سوپر فورج و مقایسه آن با نتایج تجربی می باشد.دراین پروژه، پارامترها و ویژگی های مختلفی چه به لحاظ طراحی اولیه یک نمونه چرخدنده مخروطی توسط اسکنرهای نوری، سپس طراحی قالب فورج دقیق آن و بررسی هندسه بیلتها به هنگام فورج قطعهمربوطه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در همین راستا نتایج حاصل از شبیه سازی با نتایج تجربی مورد مقایسه قرار گرفته است.در پایان یک نمونه قالب فورج، برای چرخدنده مخروطی مورد نظر ساخته شد.

کلیدواژه ها

فورج دقیق - المان محدود - چرخدنده مخروطی CAD/CAM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.