تاثیر هوش مصنوعی در نظام تعلیم و تربیت

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهشمند
  • کد COI اختصاصی: FINCONF03_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا رضایی

کارشناسی ارشد ، مهندسی نرم افزار، دانشگاه آزاد اسلامی قشماداره آموزش و پرورش منطقه فین، کارشناس فناوری اطلاعات

فرشته رنجبری

کارشناسی ، روان شناسی ، پیام نور فیناداره آموزش و پرورش منطقه فین، آموزشگاه مولوی

چکیده

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی ، شاهد ظهور پدیده ای تحت عنوان هوش مصنوعی شده ایم . هوش مصنوعی به معنای واقعی کلمه در بین تمام حوزه ها و صنایع و زندگی ما در حال گسترش است . اکنون دیگریک نوآوری نیست ، بلکه یک فناوری است که هدف آن خودکارسازی و بهبود بسیاری از زمینه ها مانند مراقبت های بهداشتی ، مالی ، و آموزش است .با تولد این فناوری ، شاهد تحولات شگرفی در حوزه های مختلف هستیم . یکی از حوزه هایی که از این پدیده ی نوظهور متاثر خواهد شد، آموزش و پرورش می باشد. این مقاله باعنوان تاثیر هوش مصنوعی در نظام تعلیم و تربیت درپی آنست که ضمن تبیین مفهوم هوش مصنوعی و تاریخچه آن و نقش بستن این عناوین و مفاهیم در ذهن مخاطب و احاطه به آن ها، در ادامه به کاربرد های آن در آموزش بپردازد. برای رسیدن به این مقصود ابتدا تعاریفی از هوش مصنوعی ارائه گردیده و در ادامه کاربردهای متعدد هوش مصنوعی در ابعاد گوناگون، بویژه در آموزش بررسی شده است .آنچه که مشخص است مزایایی که هوش مصنوعی قرار است در آموزش به ارمغان بیاورد واضح و چشمگیر است . این نه تنها اجرای وظایف روزانه را خودکار می کند، بلکه هدف آن ارائه آموزش عالی و شخصی به دانش آموزان است تا مسیر یادگیری را برای دانش آموزان و همچنین برای معلمان موثر و دلپذیر کند. آینده آموزش در پشت هوش مصنوعی قرار دارد زیرا در حال حاضر این حوزه را متحول می کند و رویکردهای نوآورانه ای برای یادگیری و ارتباط با دانش آموزان برای مدارس فراهم می کند. نتایج نشان می دهد که هدف نهایی از مداخله هوش مصنوعی در فرایند آموزش، افزایش میزان یادگیری ، بهبود اثربخشی آموزش و ارائه آموزشهای شخصی سازی شده و کارآمدتر به کاربران است .

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی ، آموزش، نظام تعلیم و تربیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.