ظرفیت برنامه درسی تلفیقی استم برای آموزش هوشمند دوره ابتدایی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی فناوری آموزشی: «آموزش هوشمند؛ فرصت ها، چالش ها و دستاوردها»
- کد COI اختصاصی: IEBASU04_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 234
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
چکیده
با توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات مهمترین عامل و شاخص زندگی جوامع و پیشرفت کشورها، رشد علمی و آموزشی آنهاست.نظام آموزشی نیازمند مدارسی است که با بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات، امکان یادگیری پیوسته را فراهم نماید وفرصت های نوینی را برای تجربه زندگی در جامعه اطلاعاتی در اختیار فراگیران خود قرار دهد تا این فناوری به عنوان یک ابزار بلکهدر قالب زیرساختی توانمند برای آموزش حرفه ای به کار گرفته شود. آموزش هوشمند رویکرد جدیدی است که با تلفیق فناوریاطلاعات و برنامه های درسی تغییرات اساسی در فرایند یاددهی و یادگیری را به دنبال خواهد داشت. کمبود امکانات و فراهم نبودنزیرساختها به عنوان یک چالش در زمینه اجرایی کردن این مهم وجود دارد. از سوی دیگر، دوره ابتدایی مهمترین زمان برایشکل گیری مهارتهای فناورانه میباشد. بنابراین ضرورت دارد رویکردهایی را به کار بگیریم که پایه های آموزش هوشمند در این دورهرا فراهم کند. آموزش استم محور رویکردی نوین در برنامه درسی است که علم، فناوری، مهندسی، ریاضیات، را به عنوان مسیرهاییبرای راهنمایی پرسش، خلاقیت، بحث و تفکر انتقادی دانش آموزان با هم ادغام می کند. ایده محوری در این رویکرد، تلفیق دانش ومهارت است که از طریق چهارحوزه ذکرشده صورت می گیرد. برنامه ریزان آموزش در سراسر جهان برآنند تا نسل آینده را برای تبدیلشدن به افراد باسواد فناوری تبدیل کرده و در مواجهه با افزایش رقابت های اقتصادی، به موضوعاتی چون علم، فناوری، مهندسی وریاضیات علاقمند کنند. پژوهشها نشان میدهد در برنامه درسی تلفیقی استم هنگامی که دانشآموزان درگیر در انجام پروژه هایعلمی شوند کاملا از مهارتهای فرایندی و سواد فناورانه استفاده خواهند کرد. مهمترین هدف استم مجهز شدن دانش آموزان بهمهارتهای قرن ۲۱ است. اگر به دستی به کار گرفته شود مهارتهای کاربردی قرن ۲۱ تقویت خواهد شد.کلیدواژه ها
برنامه درسی تلفیقی، استم، آموزش هوشمند، دوره ابتداییمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.