روش های بهره برداری و توسعه میادین مشترک ایران و همسایگان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین در علوم انسانی، علوم تربیتی، حقوق و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: HELSCONF05_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 228
نویسندگان
کارشناس ارشد حقوق نفت و گاز دانشگاه تهران
چکیده
انرژی به عنوان یکی از پایه های اصلی توسعه و پیشرفت در کشورها محسوب میشود ؛درواقع وجود ساز و کارهای متعدد در زمینه بهره برداری از میادین مشترک نفت و گاز نشان دهنده اهمیت بسیار بالای موضوع می باشد و عدم وجود قوانین و مقررات و همچنین قراردادها دال بر وجود اختلافات بسیار میان کشورها می باشد.آنچه که اهمیت دارد دستیابی به یک نظام جامع در بهره برداری از میادین میباشد. طرح و توسعه میادین مشترک علی العموم در جایی که بین کشورهای همسایه تحدید حدود مرزی انجام شده است در قسمتی از مخزن نفت که در خشکی یا آبهای تحت حاکمیت کشور همسایه قرار دارد پیاده سازی می شود مانند میدان گازی پارس جنوبی که بخشی از آن در آب های تحت حاکمیت ایران و بخشی دیگر در آبهای تحت حاکمیت قطر قرار دارد و یا در جایی دیگر که منطقه مورد اختلاف تحدیدحدود مرزی نشده و ادعای حاکمیت همسایگان در آن وجود دارد مطرح میگردد که در این حالت این اختلاف بر میدان نفتی یا گازی تاثیر گذار می باشد. از مهم ترین فعالیت های وزارت نفت، بحث قراردادهای نفتی است که دارای بیشترین درجه از اهمیت است. تعیین چهارچوب حقوقی و قالب قراردادی قراردادهای نفتی، تعیین کننده اصول و مقررات حاکم بر قرارداد است. اصولی که کاملا میتواند بر گرفته از نظام حقوق داخلی یا بین المللی باشد. حتی سرمایه گذاری و انجام عملیات نفتی توسط بخش خصوصی اعم از داخلی یا خارجی از طریق قراردادهای نفتی انجام می پذیرد و با توجه به نقش مهم قواعد عمومی قراردادها در قراردادهای نفتی باید بر اساس قواعد عمومی حاکم بر آن ها تفسیر شوند و در نهایت بهترین نوع قرارداد برگزیده شود. بررسی قراردادهای نفتی نشانگر آن می باشد که در این قراردادها تقابل بدوی منافع شرکتهای نفتی خارجی و منافع ملی کشور میزبان مشهود است.کلیدواژه ها
قرار دادهای نفتی، قراردادهای میادین مشترک نفتی و گازی، بهره برداری از میادین نفتیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.