بررسی عددی ناپایداری پلاستیک در فرآیند هیدروفرمینگ لوله

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس شکل دهی فلزات و مواد ایران
  • کد COI اختصاصی: MATFORM05_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 998
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام امیرعبدالهیان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دان

مهدی گردوئی

استادیار گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسل

چکیده

یکی از روش های نوین تغییر شکل ورق ها و لوله های فلزی، استفاده از سیال روغن در شکل دهی می باشد که به علت کاهش ضریب اصطکاک، بهبود شکل پذیری و امکان شکل دهی قطعات پیچیده در سالهای اخیر مورد توجه محققین قرار گرفته است. در این تحقیق، پیش بینی شکیت ترکیدگی لوله در فرآیند هیدروفرمینگ تحت فشار داخلی و جابجایی محوری بصورت تحلیلی و بر مبنای ناپایداری پلاستیک انجام شده است. بدین منظور، پیش بینی شکست ترکیدگی بر مبنای سه معیار مختلف گلویی شدن پخشی (Diffuse necking) برای یک ورق و یک لوله و نیز معیار گلویی شدن موضعی (Local necking) برای یک ورق مورد بررسی قرار گرفته است. با استفاده از معیار ناهمسانگرد هیل در جه دو و بکارگیری تئوری نموی پلاستیسیته، نمودار حد هیدروفرمینگ به همراه نمودار شکست ترکیدیگ نسبت به جابجایی محوری بدست آمده است. بعلاوه، تاثیر خواص مواد مانند پارامتر ناهمشانگردی (R)، توان کرنش سختی، (n) روی ناپایداری پلاستیک و فشار ترکیدگی بررسی شده است. نتایج حاصل نشان میدهد که برای پیش بینی حد شکل دهی و فشار ترکیدگی در فرآیند هیدروفرمینگ، معیار گلویی شدن پخشی کاملا مناسب می باشد. همچنین ناپایداری پلاستیک با افزایش توان کرنش سختی و افزایش پارامتر ناهمسانگردی کاهش می یابد. فشار ترکیدگی نیز با افزایش مقدار توان کرنش سختی افزایش پارامتر ناهمسانگردی افزایش می یابد. در انتها نتایج تئوری بدست آمده، با نتایج آزمایش گاهی مقالات دیگر صحه گذاری شده است.

کلیدواژه ها

گلویی شدن پخشی، هیدروفرمینگ، گلویی شدن موضعی، ناهمسانگردی پلاستیک، ناپایداری پلاستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.