گذر توده لخته خون از یک رگ خمیده در شرایط فیزیولوژیکی شریان کاروتید

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME17_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان ابوالفضلی فاروجی

آزمایشگاه تحقیقاتی مکانیک سیالات بیولوژیکی، دانشکده مهندسی پزشکی،

بهمن وحیدی

آزمایشگاه تحقیقاتی مکانیک سیالات بیولوژیکی، دانشکده مهندسی پزشکی،

ناصر فتورائی

آزمایشگاه تحقیقاتی مکانیک سیالات بیولوژیکی، دانشکده مهندسی پزشکی،

چکیده

نارسایی های قلبی یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در بیماران قلبی است. در این میان آمبولی شریانی یکی از عوامل مهم بشمار می رود.در راستای بررسی تاثیر آمبولی در انسداد و یا انتقال آمبولی در تحقیق حاضر یک مدل عددی ارائه شده است که در آن حرکت یک توده لخته خون باهندسه ایده آل کروی در یکی از شاخه های شریان کاروتید اصلی با در نظر گرفتن یک انحنای ساده مورد بررسی قرار گرفته است. چگونگی انتقال این لخته در صورت وجود شرایط لوله غیر مستقیم مورد بررسی قرار گرفته است. هم چنین اثر خارج از محور بودن موقعیت ابتدایی توده لخته نیز درنظر گرفته شده است. تاثیر نیروهای برا و پسا و نیز سرعت توده لخته تحلیل شده است. در این مدل محاسباتی، جریان سیال در مدل دوبعدی مجرا و تاثیر آن در همودینامیک شریان مورد بررسی قرار گرفته است. از معادلات تراکم ناپذیر ناویر– استوکس به عنوان معادلات حاکم بر سیال استفاده شده و از یک مدل الاستیک خطی برای توده لخته خون بهره گرفته شده است. شرایط فیزیولوژیکی نیز به مجرا اعمال شده است. نتایج به دست آمده نشان داد که توده لخته در طول حرکت خود در مسیر منحنی تمایل به نزدیک شدن به مرکز مجرا را دارد. بررسی سینماتیک توده لخته نشان می دهد که سرعت انتقال توده لخته وقتی در محور مجرا رها می شود نسبت به حالاتی که توده لخته دارای انحراف از محور می باشد، بیشتر است.

کلیدواژه ها

انسداد شریانی، برهم کنش سیال و جامد، ترومبوآمبولی، روش اجزای محدود، سکته مغزی، سیالات بیولوژیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.