برآورد زمان احتمالی حفاری تونل با استفاده از روش شبیه سازی مونت کارلو

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: 154_0095640002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1744
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود احمدی نژاد

استادیار دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت ایران، شهرداری تهران

سیدعلی قاضی تبریزی

کارشناس صنایع، شرکت ساختمانی ساب

علی بابائی

کارشناس ارشد عمران، دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

حفاری تونل اغلب مواقع با شرایط پیش‌بینی نشده‌ای مواجه می‌شود که در نهایت منجر به افزایش زمان تخمینی و هزینه پروژه می‌شود. این امر به دلیل وجود پارامتر‌ها‌ی متعدد نا‌شناخته در چنین پروژه‌هایی و نیز طبیعت سنگها می‌باشد. هیچ روش شناخته شده‌ای برای از بین بردن نا‌معینی‌ها وجود ندارد و در واقعیت (یا عمل) به دلیل محدودیتهای زمانی و بودجه‌ای از روشهای ارزیابی مشهور نیز صرفنظر می‌شود. روش شبیه‌سازی مونت‌کارلو یک روش شناخته شده است که به راحتی پیش‌بینی ما را درباره معیار‌های نا‌شناخته بهبود می‌بخشد و به کاهش ریسک‌ها (خطر‌ها) کمک می‌کند. مهمترین محدودیت در توسعه و اجرای موفق روش شبیه‌سازی مونت‌کارلو محاسبات طولانی می‌باشد. در همین اثنا، کامپیوترهای شخصی پرسرعت این محدودیت را برطرف کردند و عرصه جدیدی برای استفاده از روش شبیه‌سازی مونت‌کارلو تقریباً در همه مشکلات - که حداقل شامل یک پارامتر آماری است- بازکردند. مطالعه موجود به شرح توانایی روش شبیه‌سازی مونت‌کارلو می‌پردازد، که از این روش برای تخمین زمان حفاری یک تونل نمونه در یک منطقه معین براساس نوع گسل و شرایط آبی استفاده می‌شود. نتایج، تأخیرهای پیش‌بینی نشده ممکنی را نشان می‌دهند که براساس شرایط ذکر شده‌ای است که از قبل پیش‌بینی شده‌ است و این نتایج به مجریان پروژه کمک می‌کند که تصمیمات بهتری را برای کارهای آتی اتخاذ کنند

کلیدواژه ها

شبیه سازی، مونت کارلو، تونل سازی، زون (ناحیه)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.