مظاهر عفت در سروده های دوره مملوکی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: ICMHSR16_124
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 111
نویسندگان
چکیده
عفت با تعاریف وتعابیری که در حوزه های علمی و اخلاقی و... ، از آن صورت پذیرفته، جزء فضیلت های اخلاقی به شمار میآید و با توجه به جلوه هایی که از آن، بازتاب یافته می توان ردپای آن را از دیر باز در شعر و ادبیات عرب به خوبی مشاهده کرد.مهم ترین عناصری که پاکدامنی را مرحله ی ظهور رسانده، چشم، زبان،رفتار و کردار آدمی ست. که اگر آدمی آن ها را بهبه خصلت های خوبی که نشان از قضائل نیک اخلاقی دارند، مزین سازد اورا عفیف ساخته و کمالات انسانی را در وجودش رقممی زند.دوره مملوکی شاهد حضور شاعران بسیاری است که دیوان شان سرشار از مطالب بیمایه بوده و یا نمودهای فسق، فجور،کامرانی و شهوت رانی را به تصویر کشیدهاند. اما در این میان کسانی هستند که از عفت، پاکی، زهد، پرهیزگاری و به طورخلاصه و فراگیر از پاکی ها و خوبی هادر شعر، سخن گفته اند.از اهمیت هایی که پژوهش حاضر داشته، رسیدن به درک درستی از این مفهوم و همچنین وظایف مردان در برابر جایگاهزنان در سرزمین های عربی و نیز اندیشه مردمان آن در طول ادوار مختلف بویژه در عهد مملوکی و چگونگی بازتاب آن در قالبشعر و ادبیات مطرح ترین شاعران این دوره می باشد.تحقیق حاضر با بهره گیری از روش توصیفی تحلیلی به بررسی مظاهر عفت در اشعاری، پرداخته که بر طبق نتایج حاصل، -این فضیلت ، در قالبهایی چون رهد، تصوف، عرفان و ... نمود یافته وگاهی شکل رمزی به خود گرفته است.هدف این پژوهش این است که تا ضمن آشنایی مخاطب با مفهوم عفت و اوضاع ادبی در دوره مملوکی، این بعد اخلاقی را باشاخصه هایی ویژه ایی همچون: شرم و حیاء صبر و آرامش، عفو و بخشش و ... در سروده هایی از شاعران این دوره، موردبررسی و تحلیل قرار دهد.کلیدواژه ها
دوره مملوکی، عفت، نگاه، زبان، رفتارمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.