بررسی نقش مسلمانان در توسعه مهندسی و فناوری کاغذسازی از ابتدای اسلام تا دوره مغول
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: ICMHSR16_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 173
نویسندگان
دبیر کمیته تحقیق و توسعه کشت و صنعت حکیم فارابی خوزستان ، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ ایران دوره اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز؛ ایران
کارشناسی ارشد تاریخ تشیع دانشگاه پیام نور، ایران
کارمند اداره آموزش و پرورش استان خوزستان، اهواز، ایران
چکیده
کاغذ یکی از پیچیده ترین فناوری های تولید مواد شیمیایی را دارد. تولید این ماده پس از هزاران سال هنوز تغیییر ماهیت شیمیایی چندانی نداده است . ورود به عصر دیجیتالی ارتباطات تاثیر زیادی بر مصرف این ماده بنیادین توسعه علم داده است . اما بااین حال اهمیت تولید این ماده بسیار زیاد است . هدف از این پژوهش بررسی نقش مسلمانان در زمینه توسعه مهندسی فناوری تولید کاغذ می باشد. دلیل اهمیت موضوع یافتن نقش راهبردی مسلمانان در تولید این ماده ارزشمند در قرون میانه است . هنوزهم فناوری تولید کاغذهای خاص از انحصار دولت ها یا شرکت های معین خارج نشده است . یافته های این تحقیق نشان می دهد،که فناوری ساخت کاغذ براساس نیازها و موجودی در دوره ابتدایی اسلامی تغییر یافته و مسلمانان توانسته اند، با ورود به فناوری تولید کاغذ در این دوره نقش راهبردی در تغییر فرایندهای مهندسی تولید کاغذ ایجاد کنند.کلیدواژه ها
کاغذ، مسلمانان، سمرقند، بغداد، شام، طاهریانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.