بررسی رابطه بین استفاده آسیب زا از اینترنت و بهزیستی روانشناختی در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مدیریت، روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: ICISME07_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 284
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب محمدی نیکو

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی ، گروه روانشناسی تربیتی و مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی ، دانشگاه تهران

محمدرضا تمنایی فر

دانشیار، گروه روانشناسی ، دانشکده علوم انسانی ، دانشگاه کاشان

چکیده

از دوران شیوع بیماری کووید-۱۹ افزایش دسترسی و اشتیاق برای استفاده از فناوری های مدرن همچون تلفن های هوشمند و اینترنت زندگی دانش آموزان را متحول ساخته است . امروزه گسترش استفاده از تلفن های هوشمند و رسانه های اجتماعی به بخشی یکپارچه از زندگی روزانه تبدیل شده است . تلفن هوشمند فرصت های متفاوتی برای سرگرمی ، آموزش و کار فراهم می کند. با این وجود استفاده مکرر از فناوری مدرن منجر به آسیب های فردی ، اجتماعی ، بهداشتی و کاهش بهزیستی روانشناختی می شود. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه استفاده آسیب زا از اینترنت با بهزیستی روانشناختی در دانش آموزان بود. پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش ، شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه دوم شهرستان کاشان در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به تعداد ۶۴۷۰ نفر بود که از میان آنها بر اساس جدول مورگان نمونه ای به تعداد ۳۲۵ نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه های بهزیستی روانشناختی و اعتیاد به اینترنت را تکمیل کردند. برای تحلیل دادهها از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون با استفاده از نرم افزارهای Amos۲۴ و Spss۲۸ استفاده شد. نتایج نشان داد بین استفاده آسیب زا از اینترنت با بهزیستی روانشناختی دانش آموزان رابطه معنادار و معکوس وجود دارد (۰۵/۰.(p< باتوجه به نتایج پژوهش می توان بیان کرد، استفاده آسیب زا از اینترنت می تواند بر بهزیستی روانشناختی دانش آموزان تاثیر منفی بگذارد.

کلیدواژه ها

استفاده آسیب زا از اینترنت ، بهزیستی روانشناختی ، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.