بررسی کارآمدی سیستم هی هزینه یابی و اثرات بکارگیری آن در دانشگاه آزاد

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی ایده های نو در حسابداری و حسابرسی
  • کد COI اختصاصی: FINANIDEA01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا میرزاده

دانشجوی کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

محمد نظری پور

استادیار گروه حسابداری دانشگاه کردستان

چکیده

همه سازمانهای امروزی به ناکارآمدی سیستم های هزینه یابی سنتی واقف بوده و لذا استفاده از سیستم های هزینه یابی کارامد مورد اهتمام جدی آنها قرار گرفته است. از آنجائیکه دانشگاه ها در تمام زمینه ها الگوی سایر سازمانها به حساب می آیند، لذا استفاده از سیستم های هزینه یابی کارآمد در اینگونه موسسات از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. این پژوهش از طریق مطالعه ارتباط بیم کار آمد (متغیر مستقل) با کتغیرهای همچون: کارایی، تصمیم گیری، هزینه ها، و پاسخگوئی، (متغیرهای وابسته) درصدد کمک به دانشگاه ها جهت کارآمد سازی سیستم های هزینه یابی شان می باشد. قلمرو مکانی این پژوهش دانشگاه های آزاد اسلامی شهرستان تهران و قلمرو زمانی آن سال 1389 می باشد. برای آزمون فرضیات از آرمون همبستگی اسپیرمن استفاده شده است. این پژوهش بطور اخص اقدام به محاسبه بهای تمام شده یک دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر نموده است. نتایج پژوهش نشان میدهد که در صورت استقرار یک سیستم هزینه یابی کار آمد در دانشگاه ها، کارایی و پاسخگویی افزایش و هزینه ها کاهش خواهند یافت. طبق یافته های این پژوهش بهای تمام شده یک دانشجو رد سال تحصیلی 1390-1389 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مورد مطالعه به تفکیک دانشکده عبارتند از: دانشکده فنی مهندسی 6183، دانشکده علوم انسانی 4568، دانشکده علوم اداری 5784، و دانشکده هنر 9617 هزار ریال می باشد. در نهایت این پژوهش نشان میدهد که دانشگاه های مورد مطالعه از روشهای هزینه یابی سنتی استفاده نموده و همچنین آنها هزینه ها را به تفکیک هر دانشکده محاسبه نمی نمیاند. در صورت حل مشکلات فوق، یم توان ادعا نمود که جایگاه رقابتی دانشگاه های مورد مطالعه به مقدار قابل توجهیی افزایش خواهد یافت.

کلیدواژه ها

سیستم هزینه یابی، کارآمدی، کارآیی، تصمیم گیری، پاسخگوئی، دانشگاه آزاد اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.