بررسی موانع به کارگیری سیستم هزینه یابی هدف درشرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی ایده های نو در حسابداری و حسابرسی
  • کد COI اختصاصی: FINANIDEA01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین نکویی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان

اکبر رحیمی پور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، گروه حسابداری، سیرجان ، ایرا

چکیده

یکی از مهمترین تکنینک هایی که میتواند سازمان ها را د بهبود عملکردهای مبتنی بر هزینه کمک کند، سیستم هزینه یابی هدف می باشد. هزینه یابی بر مبنای هدف، به عنوان یک ابزار اساسی و کارآمد مدیریت جهت مدیریت هزینه و کاهش بهای تمام شده محصولات رویکردی همه سویه را به مرحله طراحی محصول دارد. در این شیوه بر اساس تحقیقات بازار، قیمت فروش محصولات پیش از شروع فرآیندهای تولیدی پیش بینی و سپس سعی می شود محصولی با بهای تمام شده ی از پیش تعیین شده طراحی و تولید گردد تا بتواند سود مورد نظر مدیریت را تامین کند و در عین حال از کیفیت مطلوب و شرایط رقابتی برخوردار باشد، به گونه ای که رضایت مشتری به شیوه ای شایسته جلب شود. این مقاله به بررسی موانع به کارگیری سیستم هزینه یابی هدف در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار می پردازد. جامعه ی آماری این تحقیق، نمونه ای 100 نفری از میان مدیران و کارشناسان شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار می باشد. داده های این تحقیق نیز از طریق توزیع پرسشنامه در میان تعدادی از متخصصان جمع آوری گردیده است. روش آماری تحقیق، استفاده از آزمون تی استیودنت در تحلیل رگرسیون می باشد. نتایج این تحقیق بیانگر این نکته بوده است که عدم امکان تعیین قیمت رقابتی، رایج نبودن طرز فکر مشتری مداری، فقدان روحیه ی کار گرروهی، عدم استفاده هزینه یابی بر مبنای فعالیت و عدم استفاده از مهندسی ارزش از موانع به کارگیری سیستم هزینه یابی هدف می باشد. امید آنکه این مجموعه کوچک راهی برای مطالعات بیشتر باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت هزینه، تکنینک های مدیریت هزینه، هزینه یابی هدف، مهندسی ارزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.