تاثیر مسیرهای مختلف فرایند اکستروژن تحت کانال زاویه ای با مقطع یکسان بر خواص مکانیکی آلومینیوم خالص

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس شکل دهی فلزات و مواد ایران
  • کد COI اختصاصی: MATFORM04_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 848
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین طهماسبی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

مهرداد شایان

دانشجوی کارشناسی دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمود مرآتیان

دانشیار دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدرضا طرقی نژاد

دانشیار دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

اکستروژن تحت کانال زاویه ای با مقطع یکسان در طی دهه های گذشته به عنوان یک روش شناخته شده برای تولید فلزات با ساختار فوق ریزدانه مطرح می باشد. در این تحقیق تاثیر مسیرهای مختلف این فرایند بر خواص مکانیکی نمونه های آلومینیوم خالص بررسی شد. ابتدا قالبی با زاویه 90 درجه بین دو کانال و کمان 20 درجه در قسمت پایین محل اتصال دو کانال طراحی و ساخته شد. فرایند اکستروژن تحت کانال زاویه ای با مقطع یکسان در دمای محیط با عبورهای 3 و 4 و 6 مرحله و مسیرهای با چرخشی 45 (B45) و 60 (B60) و 90 (B90) درجه بین هر عبور انجام شد. نمونه ها پس از فرایند تحت آزمون های کشش و سختی (به روش ویکرز) قرار گرفت. آزمون کشش نمونه ها نشان داد نمونه 6 عبور با مسیر چرخش 45 درجه بین هر پاس (B45) با استحکام کششی 184 مگا پاسکال و ازدیاد طول 20 درصد خواص مکانیکی بهتری نسبت به نمونه های دیگر در این فرایند دارا بود. نتایج آزمون سختی نیز نشان داد که با افزایش تعداد عبور تا 4 مرحله در تمام مسیر ها سختی افزایش یافت و با عبورهای بالاتر سختی نمونه ها شروع به کاهش نمود.

کلیدواژه ها

ساختار فوق ریز دانه، تغییر فرم پلاستیکی شدید، اکستروژن تحت کانال زاویه ای با مقطع یکسان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.