تاثیر یادگیری مبتنی بر مغز در درس علوم تجربی بر عملکرد تفکر انتقادیدر دانش آموزان متوسطه اول
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین همایش ملی آموزش علوم تجربی
- کد COI اختصاصی: NCSEC03_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 170
نویسندگان
دکتری تکنولوژی آموزشی ، دبیر علوم تجربی،کرمانشاه ،ایران .
چکیده
پرورش مهارت های فکری همیشه مسئله پیچیده ای در آموزش بوده و امروزه حالت جدی تریبه خود گرفته است. زیرا روش ها ی متداول آموزشی از جمله سخنران ی که به عنوان روش غالب در نظامآموزشی به کار می رود، سبب گسترش سبک انفعالی می شود که مطابق آن تفکر انتقادی به معنای واقعینادیده گرفته می شود. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تاثیرالگوی یادگیری مبتنی بر مغز در درس علومتجربی بر میزان تفکر انتقادی صورت پذیرفت. مطالعه به روش شبه تجربی انجام شد. جامعه آماری شاملکلیه دانش آموزان پایه هشتم متوسطه اول به تعداد ۳۲۹ نفر بود که در سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ درمنطقه بیستون مشغول به تحصیل بودند.نمونه آماری شامل دو کلاس ۲۵ نفره از دانش آموزان دختر پایههشتم دوره متوسطه اول خدیجه کبری (س) و حضرت فاطمه منطقه بیستون که از بین تمام مدارسمتوسطه اول دخترانه منطقه که شامل ۱۸ آموزشگاه بود که به روش خوشه ای انتخاب شده بودند. به منظورتجزیه و تحلیل داده ها از روش ها و تکنیک های آمار توصیفی و استنباطی مختلف از جمله روش های آماریمیانگین، انحراف استاندارد و تحلیل کواریانس استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده های حاصل در قالب آزمونتحلیل کواریانس نشان داد که کاربرد الگوی یادگیری مغزمحور بر میزان تفکر انتقادی در دانش آموزان موردمطالعه مورد تایید قرار گرفت.یافته های پژوهش نشان داد بین گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون، تفاوت معنی دار یافت شد p=۰.۰۰۱ همچنین بین گروه ها در تفکر انتقادی در کل خرده مقیاس های تفکر انتقادی تفاوت معنی دار یافت شد p< ۰/۰۵کلیدواژه ها
یادگیری مبتنی بر مغز، تفکر انتقادی، علوم تجربی، دانش آموزان متوسطه اول .مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.