مطالعات میان رشته ای: روش های نوپدید در مطالعات حوزه روانشناسی زبان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نخستین همایش ملی روش های پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی: رویکردهای نوپدید و چالش های پیش رو
- کد COI اختصاصی: IHCSR01_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 155
نویسندگان
چکیده
یکی از دلایل اهمیت مطالعه زبان ،کاربرد همیشگی آن است و اینکه فرهنگ و فناوری بدون آن غیرممکن است. در زیست شناسی تحولیزبان جالب ترین اختراع بشر در ۶۰۰ میلیون سال گذشته بوده است . زبان پیچیده تر از آن چیزی است که به نظر می رسد و سهولت زیادکاربرد زبان با وجود پیچیدگی آن، بررسی آن را جالب تر نموده است . مطالعات میان رشته ای متفاوتی برای بررسی زبان ایجاد شده است که ازمهمترین آنها میتوان به روانشناسی زبان اشاره کرد. در این مقاله قصد داریم روش های پژوهش، به ویژه روش های پژوهش نوپدید، در اینمیان رشته ای و کاربرد آنها را ارائه دهیم. روش های مورد استفاده در روان شناسی زبان را به شکل های مختلفی میتوان دسته بندی کرد.گاهی این روش ها را به دو دسته کلی روش های برخط و برون خط تقسیم می کنند و گاه به روش بررسی رخدادهای طبیعی و آزمایش هایتجربی تقسیم می کنند. از روش های برون خط میتوان پرسش نامه، تکلیف قضاوت دستوری، مقابله تصویر و جمله را نام برد و از روش هایبرخط میتوان به آماده سازی، خواندن با سرعت خود، ردگیری حرکات چشم،۳ پتانسیل مغزی رویداد محور (ای آر پی.۴)، تصویربرداریتشدید مغناطیسی عملکردی ( اف ام آر آی،۵) و انسفالوگرافی (ای ای جی)۶ اشاره کرد. بیشتر روش های برخط از روش های نوپدید درروانشناسی زبان هستند که با پیشرفت فناوری و کاربرد آن در علوم اعصاب به وجود آمده اندکلیدواژه ها
روش های نو پدید، عصب شناسی، روانشناسی، روانشناسی زبانمقالات مرتبط جدید
- فناوری های نوین در آموزش: تسهیل یادگیری یا ایجاد شکاف دیجیتالی؟
- تعارض و همگرایی توسل به اصل ضرورت نظامی در شرایط اضطراری: بازنگری حقوق بشردوستانه در درگیری های مسلحانه
- Using Renewable Energy For Sustainable Port
- حق بر حریم خصوصی در فضای مجازی با تاکید بر قوانین ایران و اروپا
- تاثیر هوش مصنوعی بر عدالت در حقوق بین الملل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.