برآورد تابع تقاضای پول در سپرده های قرض الحسنه بانک های ایران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشها و سیاست های اقتصادی، دوره: 17، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_QJERP-17-51_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم اثنی عشری

محمدرضا بابایی سمیرمی

چکیده

در این مقاله با استفاده از یک تابع تقاضای پول میزان وابستگی سپرده های قرض الحسنه بانک ها به انتظارات تورمی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این بررسی می تواند با توجه به نرخ های تورم پیش بینی شده، سیاستگذاران بانکی کشور را برای پیش بینی میزان سپرده گذاری مردم در حساب های قرض الحسنه بانک ها بسیار یاری دهد. در این مقاله با استفاده از تابع تقاضای پول کاگان(۱۹۵۶)، رابطه بین حجم پول در گردش حساب های قرض الحسنه بانک ها و انتظارات تورمی در اقتصاد بررسی شده است. طبق این تحقیق و با استفاده از آزمون علیت گرنجر، تغییر حجم سپرده های قرض الحسنه بانک ها در اقتصاد ایران طی سال های (۱۳۸۶-۱۳۴۰) نسبت به انتظارات تورمی برون زا بوده است و مقدار ضریب تابع تقاضای پول کاگان (۰۱۴/۰-) برآورد شده است که نشان دهنده این است که با افزایش یک درصدی انتظارت تورمی در اقتصاد ایران، حجم سپرده های قرض الحسنه بانک ها ۰۱۴/۰ درصد کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

Cagan Money Demand Function, Inflation, Gharzulhasaneh Deposits, تابع تقاضای پول کاگان، تورم، قرض الحسنه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.