امکان سنجی تامین مالی هزینه های جاری دولت از طریق درآمدهای مالیاتی (مطالعه استان اردبیل)

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشها و سیاست های اقتصادی، دوره: 15، شماره: 43
  • کد COI اختصاصی: JR_QJERP-15-43_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد جعفری صمیمی

صفر فرهنگ

جعفر لاریمی

چکیده

هدف این مقاله مطالعه امکان سنجی تامین مالی هزینه های جاری دولت از طریق درآمدهای مالیاتی استان اردبیل تا پایان برنامه چهارم توسعه(۱۳۸۸-۱۳۸۴) است. با هدف تامین تمام یا بخشی از هزینه های جاری دولت از درآمدهای مالیاتی، نه سناریو با مفروضات متفاوت را با توجه به نرخ رشد مخارج جاری دولت در برنامه سوم، تعریف کرده ایم. به عبارت دیگر، سه سناریوی مختلف برای نرخ رشد مخارج دولت طی برنامه چهارم و سه سناریوی متفاوت نیز به منظور پوشش تمام یا بخشی از هزینه های دولت از طریق مالیات (با تامین مالی ۵۰/۷۵ و ۱۰۰ درصد) در نظر گرفته شده است. نتایج نشان می دهد که با فرض تامین مالی ۵۰ درصد هزینه های جاری دولت از طریق درآمدهای مالیاتی تا پایان برنامه چهارم و فرض افزایش هزینه های جاری با نرخی معادل یک سوم نرخ رشد این هزینه ها در برنامه سوم حداقل مقدار درآمد مالیاتی در تمامی نه وضع مختلف، برابر ۷/۲۴۴ هزار میلیارد ریال است. همچنین با توجه به سناریوی دیگر که دارای نرخ رشد یکسان در برنامه سوم و تامین کامل هزینه های جاری دولت از طریق مالیاتهاست، نیازمند افزایش مالیاتها به میزان ۴۲۶۷ میلیارد ریال خواهیم بود (بیشترین مقدار مورد نظر). با در نظر گرفتن یافته ها، پیشنهاد می شود که دولت در برنامه چهارم برای تامین بیش از ۵۰ درصد مخارج از طریق مالیاتها تلاش کرده و برای افزایش بخش دیگر آن در برنامه پنجم کوشش کند.

کلیدواژه ها

Government Current Expenditures, Tax Revenues, Ardabil Province, ۴th Development Plan, هزینه های جاری دولت، درآمد مالیاتی، برنامه چهارم توسعه، استان اردبیل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.