چرخه های تجاری و حمایت واردات: مطالعه موردی برای کشورهای در حال توسعه منتخب با استفاده از روش پانل آستانه ای**

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشها و سیاست های اقتصادی، دوره: 23، شماره: 76
  • کد COI اختصاصی: JR_QJERP-23-76_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید راسخی

University of Mazandaran

احمد جعفری صمیمی

University of Mazandaran

محمدعلی احسانی

u

المیرا ذبیحی

University of Mazandaran

چکیده

فضای روابط اقتصاد سیاسی کشورها در دهه­های گذشته، همواره شاهد کنش متقابل میان سیاست­گذاران و عوامل اقتصادی بوده است. به طوری­که عوامل مختلف اقتصادی در روند تصمیم­گیری و شکل­گیری سیاست­ها، به ویژه سیاست­های حمایت تجاری، نقش موثری ایفا می­کنند. در چارچوب مطالعات اخیر، مقاله حاضر با به­کارگیری مدل داده­های تابلویی پویا و مدل پانل آستانه­ای، طی دوره زمانی ۱۹۹۵-۲۰۱۱م، به بررسی اثر چرخه­های تجاری بر حمایت واردات در کشورهای در حال توسعه منتخب می­پردازد. نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن است که وقتی نرخ رشد جزء چرخه­ای تولید ناخالص داخلی بالا می­رود، حمایت واردات، ضدچرخه­ای خواهد شد. همچنین، اثر نرخ ارز و نفوذ واردات بر حمایت واردات منفی و معنی­دار به دست آمده است و اثر دو متغیر کسری بودجه و نرخ بیکاری بی معنی بوده است. براساس نتایج به­دست آمده در این تحقیق، به نظر می­رسد که حمایت واردات تحت تاثیر برخی عوامل درونی قرار می­گیرد که شدت تغییر آنها می­تواند بر نحوه اثرگذاری متغیر، اثرگذار باشد. بنابراین، دولت در اتخاذ سیاست­های حمایتی، باید توجه بیشتری به عوامل موثر در درون­زایی سیاست­های حمایت واردات نماید تا احتمال موفقیت این سیاست­ها افزایش یابد.

کلیدواژه ها

Import Protection, Business Cycle Fluctuations, Dynamic Panel Data, Threshold Panel Data, Selected Developing Countries., :حمایت واردات, چرخه های تجاری, داده های تابلویی پویا, مدل پانل آستانه ای, کشورهای در حال توسعه.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.