اثر روابط متقابل اجتماعی برسطح تمکین مودیان مالیاتی (مطالعه موردی استان اصفهان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشها و سیاست های اقتصادی، دوره: 26، شماره: 86
  • کد COI اختصاصی: JR_QJERP-26-86_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی سامتی

دانشگاه دولتی اصفهان

احسان زنگنه

دانشگاه دولتی زاهدان

چکیده

در این مطالعه مدل سنتی فرار مالیاتی آلینگهام و ساندمو (۱۹۷۲) با ورود هنجارهای اجتماعی به آن بسط داده شده و نیز اثر روابط متقابل اجتماعی بین مودیان مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته­است. در ادامه با استفاده از داده‎های ۱۶اتحادیه در یک نمونه­گیری از مشاغل بند ب و ج استان اصفهان، مدل فرار مالیاتی فورتین (۲۰۰۷) با روش داده­های تابلویی توبیت با اثرات تصادفی برآورد شد. در نهایت این نتیجه دست­یافت که متغیرهای نرخ مالیات، سن مودی، جنسیت، متوسط نرخ مالیات سایرین و متوسط سن سایرین بر سطح تمکین مالیاتی اثر منفی و متغیرهای متوسط عدم تمکین سایرین، نرخ جریمه و احتمال­حسابرسی بر سطح تمکین مالیاتی اثر مثبت دارد و از آن جایی­که ضریب متغیر نسبت مردان معنی­دار نشد این متغیر بر سطح تمکین مالیاتی اثر خاصی ندارد؛ همچنین اثر سطح درآمد واقعی مودیان بر سطح تمکین مالیاتی مبهم است.

کلیدواژه ها

Tax compliance, Tax Evasion, Tobit model, Social interaction, تمکین مالیاتی, فرار مالیاتی, مدل توبیت, روابط متقابل اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.