محاسبه حجم کالای قاچاق وارداتی به کشور: پیشنهاد یک چارچوب عملیاتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه سیاست های مالی و اقتصادی، دوره: 6، شماره: 23
  • کد COI اختصاصی: JR_QJFEP-6-23_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین مزینی

ERI

چکیده

در سال های اخیر قاچاق کالا به یکی از معضلات اقتصاد ایران تبدیل شده است. در این راستا تلاش جهت دستیابی به روشی جهت برآورد حجم آن به صورت ادواری یک ضرورت به حساب می آید. این بحث موضوع مقاله حاضر است. در این مقاله با استفاده از یک روش محاسباتی ترکیبی (اعم از روش مصرف ظاهری، درصد کشفیات و ...) به برآورد حجم قاچاق ورودی به کشور پرداخته شده است. نتایج (تحقیق برای سال ۱۳۹۳) به صورت نمونه حکایت از قاچاق سرانه: ۲/۴۲ دلاری کیف و کفش، ۱۷ دلاری تلفن همراه، ۴/۲۲ دلاری لوازم خانگی و ... دارد. ضمن اینکه در مجموع عددی در حدود ۹۷/۲۱ میلیارد دلار برای قاچاق و شبه قاچاق به دست می آید که ۴۲ درصد از واردات رسمی کشور بوده که بسیار قابل توجه است. در راستای کاهش قاچاق در کنار اقداماتی چون افزایش رقابت پذیری و ارتقای فرهنگ مصرف تولیدات ملی، اصلاح قیمت های نسبی در اقتصاد ملی با هدف کاهش حاشیه سود موجود در پدیده قاچاق یک ضرورت به حساب می آید.

کلیدواژه ها

Smuggling, Import, Price, Iranian Economy, : قاچاق کالا, واردات, قیمت, اقتصاد ایران.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.