شناسایی و تبیین پیشایندها و پسایندهای تله های شایستگی؛ کاربست روی آورد دلفی فازی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی، دوره: 15، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_STRA-15-58_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اردشیر شیری

گروه آموزشی مدیریت دولتی- دانشگاه ایلام

راضیه باقرزاده خدا شهری

دانشگاه لرستان

حامد قاسم پور

گروه مدیریت دولتی، دانشکده علوم اقتصاد و اداری، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.

چکیده

تله های شایستگی به گرفتارشدن در بند شایستگی های ورافتاده اشاره دارد که کارکنان را چنان در باورهای زنگ زده، اندیشه های منجمد، سیاق ناصواب و اقدام های آشنای خود محبوس می کند که گویی تنها راه رسیدن به تعالی، روان شدن در آن گذر است و هر نگاهی به غیر از نگرش آنها محکوم به شکست است. از این رو، تحقیق حاضر بر آن است موشکافانه، پیشایندها گرفتار شدن در تله های شایستگی را هویدا سازد و پسایندهای آن را از نظرگاه حاذقان نمایان کند. این تحقیق از ساحت ماهیت، آمیخته اکتشافی است و برای فهم پس ران ها و پیش ران ها، با کاربست روش نمونه گیری نوعی تا رسیدن به اشباع نظری به کاوش تجارب زیسته و اندیشیده شده تعداد ۱۶ نفر از کارکنان سازمان های دولتی شهر ایلام پرداخته است. برای تحلیل داده ها از نرم افزار مکس کیودی ای نسخه ۲۰۲۰ استفاده شد. طبق یافته ها سبک مدیریتی سنت گرا، تکنولوژی هراسی و اجتماعی سازی اداری به ترتیب از بیشترین سهم در نشر و نموی تله های شایستگی از نظرگاه حاذقان برخوردار بودند. همچنین، پیامدهایی نظیر دیرینگی دانشی، روزمرگی شغلی و بسندگی در شغل به ترتیب به زعم خبرگان، از نقش پررنگ تری در اثر تله های شایستگی در کالبد سازمان های دولتی شهر ایلام برخوردارند. نتایج این تحقیق منجر به اکتشاف و تبیین پدیده کمترشناخته شده تله های شایستگی در هندسه مطالعات مدیریت منابع انسانی در کشور می شود و به مدیران و سیاستگذاران نظام اداری در درک پدیده مذکور و چگونگی مواجهه با آن، نقشه راهی ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

تله های شایستگی, روزمرگی شغلی, شهر ایلام, مدیریت سنت گرا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.