تعیین استراتژی توسعه بازار صنعت زیورآلات ورزشی در ایران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات بازاریابی ورزشی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JSMS-5-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا کشکر

دانشیار مدیریت ورزشی، دانشگاه علامه طباطبائی

غلامعلی کارگر

گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه علامه طباطبائی

مهیا شعبانی

کارشناس ارشد مدیریت راهبردی در ورزش، دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

به کارگیری مدل های مختلف تدوین استراتژی دربخش های مختلف صنعتی به امری رایج تبدیل شده است. هدف از پژوهش حاضر، تعیین استراتژی برای توسعه بازار صنعت زیورآلات ورزشی در ایران با استفاده از رویکرد تحلیلی swoc در کشور بود. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر استراتژی توصیفی-تحلیلی بود که با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی انجام شد، برای جمع آوری داده ها ابتدا از روش مصاحبه اسمی و سپس تحلیل محتوای مصاحبه ها و طبقه بندی مفاهیم و کدهای حاصله در طبقات چهارگانه قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و چالش ها صورت گرفت و با رسیدن مصاحبه ها به عدد ۱۵اشباع نظری صورت پذیرفت. جامعه تحقیق شامل متخصصین مدیریت ورزشی، کارشناسان حوزه صنعت طلا، سازندگان وفروشندگان زیورآلات طلا، اساتید حوزه بازاریابی دارای پیشینه مطالعاتی مرتبط با ورزش و چهره های ورزشی بودند. نتایج این پژوهش برای تعیین موقعیت استراتژیک صنعت زیورآلات ورزشی با توجه به تحلیل نقاط قوت، ضعف ها، فرصت ها و چالش های بدست آمده در این صنعت نشان داد که این صنعت در موقعیت تهاجمی (so) قرار دارد. از این رو استراتژی های مورد استفاده در این صنعت عبارتند از: استفاده از ذخایر و منابع انرژی جهت صادرات برنامه ریزی شده، استفاده از نیروی جوان تحصیل کرده جهت ارائه خدمات بهتر، توسعه ظرفیت و مشارکت بین متخصصین و بهره جستن از فرهنگ و تنوع اقلیمی با تاکید بر برگزاری نمایشگاه با هدف معرفی و بازاریابی. با توجه به یافته ها و نتایج می توان اذعان داشت که صنعت زیورآلات ورزشی با تکیه بر استراتژی های موقعیت تهاجمی خواهد توانست به اهداف خود دست یابد.

کلیدواژه ها

صنعت, زیورآلات ورزشی, استراتژی, توسعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.