بررسی نقش ابعاد نظام پاسخگویی در سلامت اداری دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین حسابداری، مدیریت و علوم انسانی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MANACC12_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه کشاورزی

گروه حسابداری، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران.

فریده شجاعی سیف آباد

گروه حسابداری، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران.

فریبرز عوض زاده فتح

استادیار گروه حسابداری، واحد گچساران، دانشگاه آزاد اسلامی، گچساران، ایران.

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش ابعاد نظام پاسخگویی در سلامت اداری دانشگاه علوم پزشکی استانکهگیلویه و بویراحمد انجام شد. این پژوهش، بر اساس هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش تحقیق، توصیفی-پیمایشی؛ و از آن جهت که به بررسی رابطه بین متغیرها میپردازد از نوع پژوهشهای همبستگی و از نظر مقطعجمعآوری داده ها از نوع پژوهشهای مقطعی است. جامعه آماری این تحقیق کارکنان حسابداری دانشگاه علومپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد طی سال ۱۴۰۲ میباشد که تعداد آنها حدود ۱۲۶ نفر بود. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد و ۹۶ نفر بعنوان حجم نمونه انتخاب شدند و روش نمونهگیری در این تحقیق غیرتصادفی (در دسترس) بود. برای سنجش متغیرها از پرسشنامه استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی (طیف جنسیتی، تحصیلی و جمعیت شناختی) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون ورگرسیون چندگانه) با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه ۲۶ انجام گرفت. پژوهش حاضر نشان داد که نظامپاسخگویی در سلامت اداری دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد تاثیر معنیداری دارد. همه ابعاد متغیر مستقل تحقیق در سلامت اداری دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، اثر معنادار دارند. بر اساس میزان بتای محاسبه شده که تاثیر ابعاد مورد نظر را بدون در نظر گرفتن شاخص، اولویت بندی میکند، بعدپاسخگویی قانونی بیشترین سهم را در سلامت اداری دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد داشته، وبعد از آن به ترتیب پاسخگویی سیاسی با بتای، پاسخگویی سازمانی، پاسخگویی اخلاقی قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

نظام پاسخگویی، سلامت نظام اداری، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.