تحلیل و بررسی اثر ناپیوستگی ها بر روی پایداری سازه نگهبان (مثال موردی ایستگاه کارگر قطار شهری اصفهان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بهسازی و مقاوم سازی بافت های شهری در مجاورت گسل های فعال
  • کد COI اختصاصی: NCCVAF01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1986
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد محمدی سیچانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ

محمد فاتحی مرجی

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد

حسینعلی لازمی

دانشجوی دکتری معدن

چکیده

یکی از مهمترین مشکلاتی که همواره مهندسین عمران وژئوتکنیک را در ساخت سازه های زیر زمینی به ویژه در مناطق شهری تهدید می نماید، وجود گسل ها و نا پیوستگی های بزرگ مقیاس در منطقه است. وجود این ناپیوستگی ها بهتنهایی می تواند تمام معادلات پایداری منطقه را بر هم زده و شرایط منطقه را از حالت پایدار خارج و به حالت بحرانی مبدل سازد . در این مقاله پایداری سازه نگهبان موجود در یکی از ایستگاههای متروی اصفهان، موسوم به ایستگاه مترویکارگر ،مورد بحث و بررسی قرار می گیرد .احداث سازه نگهبان مذبور به گونه ای صورت پذیرفته شده است که بخشی ازسازه در محیط پیوسته آبرفت و بخشی دیگر نیز در محیط ناپیوسته سنگی بنا نهاده شده است. از طرفی وجود سه دسته درزه اصلی در منطقه ، زمینه را برای بلوکی تر شدن بستر سنگی فراهم نموده به نحوی که بستر سنگی موجود از حالتیکپارچه، به محیطی کاملا ناپیوسته مبدل گردیده است . لذا جهت تحلیل و بررسی پایداری سازه نگهبان ،در بخش پیوسته آبرفت از نرم افزار عددیFLAC 3Dو در بخش ناپیوسته بستر سنگی نیز از نرم افزار عددی3DEC استفاده می گردد . نتایج تحلیلی حاصل از هر دو نرم افزار ،و جود یک زون ریزشی در بخش فوقانی دیواره را تایید می نماید.به گونه ای که حداکثر میزان جابه جایی ها در این قسمت از دیواره ، در حدود 2 متر می باشدو چنانچه سیستم نگهداری مناسبی در این قسمت از دیواره اتخاذ نگردد ،ریزش موضعی در این بخش از دیواره قطعی به نظر می رسد. تنشهای اصلی ماکزیمم در دیواره نگهبان نیز از نوع کششی بوده و به گونه ایست که همواره با پیشروی درعمق افزایش می یابد

کلیدواژه ها

نا پیوستگی ، دسته درزه ، نرم افزار عددیFLAC 3Dنرم افزار عددی3DECتنش اصلی ماکزیمم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.