کلاهبرداری اینترنتی و نحوه شکایت از کلاهبرداران اینترنتی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت، علوم انسانی و رفتاری در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICHMB08_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2769
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرنگ واضحی شکردشت

دانش آموخته فناوری اطلاعات (IT )دانشگاه علمی کاربردی تالش

محمد جوادنیا ریک

دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه علمی کاربردی تالش

چکیده

اگر نگاهی به معنای کلاهبرداری در لفظ سنتی آن بیندازیم ، متوجه می شویم که کلاهبرداری به معنی استفاده فرد کلاهبردار از روش ها و ابزارهایی است که دارنده اموال منقول و غیرمنقول یا اسنادی همچون چک ، قبض ، سند و سفته را با آنها فریب می دهد. سپس این اموال را به صورت غیرقانونی تصاحب کرده و مورد استفاده قرار می دهد. اما بیایی د بستر کلاهبرداری راتغییر دهیم و فضای مجازی را جا یگزین کنیم که بدون مرزهای جغرافیایی و زمانی به افراد مختلف اجازه فعالیت می دهد. در این حالت حملات سایبری، دزدی از حساب های بانکی ، حک شدن حساب های کاربری و اطلاعات شخصی شبکه های اجتماعی و فیشینگ به وقوع می پیوندند. در واقع فضای آنلاین محل رخ دادن کلاه برداری اینترنتی است . در حالی که ردیابی فرد مجرم کاری چند برابر دشوارتر و پیگیری شکایت برای کلاهبرداری سخت و حتی گاهی غیرممکن خواهد بود.

کلیدواژه ها

کلاهبرداری اینترنتی ، مجازات کلاهبرداران ، فریب ، قانون ، کلاهبرداری سایبری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.