جایگاه و ماهیت کیفیت حکمرانی ایران در رقابتهای منطقه ای خاورمیانه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت، علوم انسانی و رفتاری در ایران و جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICHMB08_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 156
نویسندگان
گروه علوم سیاسی، دانشکده تحصیلات تکمیلی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
چکیده
توجه به تغییر و تحولات سریع سیاسی خاورمیانه ، برای جمهوری اسلامی ایران که خود را در پیوند فرهنگی دینی ، نزدیکی جغرافیایی و تامین منافع ملی با آن می بیند، ضرورتی اجتناب ناپذیر است . یکی از ابعاد اساسی مطالعه نقش و جایگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی در خاورمیانه ، بررسی فضای بین الذهانی و درک موجود از نقش ایران در خاورمیانه در میان دولت ها و جوامع عربی است .این درحالیست که به نظر می رسد در پی وقوع انقلاب در کشورهای عربی و شرایط جدید جهانی ، نگاه و درکی جدید از نقش ایران پدید آمده است . این امر تاثیر مستقیمی بر روند سیاست گذاری خارجی خواهد داشت چرا که اساسا مبنای سیاست خارجی به درک منافع ملی بستگی داشته و این نیز به نوبه خود در برداشت ها و ذهنیت های اجتماعی تصمیم گیران سیاست خارجی کشورها ساخته می شود. در این راستا این سئوال طرح شده است که ماهیت واقعی حکمرانی در منطقه اقلیم چیست و در جواب این فرضیه طرح شده است که ماهیت حکمرانی در این منطقه بیشتر با نوعی حکمرانی شهری انطباق دارد. در واقع نتایج تحقیق نشان داد که مدل حکمرانی در این منطقه با هیچیک از مدلهای فدرال ، کنفدرال و یونیتری انطباق ندارد و متاثر از خوانشی نو از حکمرانی جهانی بیشتر به سمت و سوی یک نوع اداره گری شهری سوق پیدا کرده است .در واقع در چارچوب نظریه حکمرانی جهانی نشان داده شد که این نوع از اداره گری حتی حرکت کردها به سوی استقلال به عنوان یک الگوی ایده آل را مخدوش کرده است .کلیدواژه ها
کیفیت حکمرانی ایران ، رقابتهای منطقه ای خاورمیانه ، حکمرانی جهانی .مقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.