حدود مسئولیت وکیل در انعقاد قرارداد از طرف موکل

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICJLP08_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بشارتی

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه ازاد اسلامی شهرضا

چکیده

در مسوولیت مدنی و قراردادی ، گاه ممکن است که واقعا یا ظاهرا، عوامل متعددی اعم از مباشران و اسباب، در وقوع حادثه زیانبار شرکت داشته باشند. تعدد اسباب عرضی و تعدد اسباب طولی و اجتماع سبب و مباشر و مسوولیت مدنی سبب مجمل و سبب ناشناس فروضی است که در قواعد عمومی مسوولیت مدنی و مسوولیت قراردادی مورد بحث قرار میگیرد و در خصوص یافتن مسوول و تقسیم مسوولیت نظریات متعددی ابراز شده است .تحول نظامات اجتماعی ، افزایش اشتغالات شخصی افراد و پیشرفت سریع و روز افزون اقتصادی ، صنعتی جوامع بشری که منجر به پیچیده شدن ضوابط و مقررات حاکم بر روابط اشخاص حقیقی و حقوقی جامعه گردیده، از جمله عواملی است که ضرورت حضور وکیل در جامعه را نشان می دهد. به تعبیر زیبای برخی حقوقدانان وظیفه وکیل »تنها دفاع از حقوق موکل خود نیست ، بلکه مشارکت در اجرای عدالت کلی اجتماعی و تشویق جامعه به احترام به قانون و کمک به فراهم آمدن زمینه سلامت محیط و دور بودن آن از شرایط آلودگی های شیطانی و فرصت شکوفا ساختن توانایی های فکری نیز وظیفه بی چون و چرای اوست .«هر شخص ، در روابط اجتماعی خویش ، از طریق وکالت می تواند به پارهای از هدف ها نایل آید، هدف و انگیزه موکل یا وکیل حسب مورد متفاوت است .

کلیدواژه ها

وکیل . موکل . حدود تعهدات. مسولیت وکیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.