بررسی ارتباط بین شاخص خسارت در سازه های قاب- دیوار بتنی و ویژگی های زلزله های حوزه نزدیک گسل

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بهسازی و مقاوم سازی بافت های شهری در مجاورت گسل های فعال
  • کد COI اختصاصی: NCCVAF01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1854
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

توحید اخلاقی

استادیار دانشکده عمران دانشگاه تبریز

بابک نیکو

کارشناس ارشد سازه دانشگاه علوم و تحقیقات تبریز

امین وکیلی بنفشه ورق

کارشناس ارشد سازه دانشگاه علوم و تحقیقات تبریز

چکیده

از آنجایی که زمان زیادی از درک اثرات زلزله های حوزه نزدیک گسل بر روی سازه های مهندسی نمی گذرد، درخصوص ارتباط بین ویژگی های این زلزله ها و خسارت های وارده بر سازه ها، تحقیقات چندان چشمگیری صورتنگرفته است. از این رو در این پژوهش رابطه بین پارامترهای لرزه ای زلزله های حوزه نزدیک و خسارات سازه ای، با در نظر گرفتن 3 قاب سه دهانه با دیوار برشی 5 8 و 12 طبقه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. بدین منظور تعدادی زلزله های دور و نزدیک گسل انتخاب و قابهای مورد نظر با استفاده از نرم افزارIDARC به صورت غیر خطی موردتحلیل واقع می شوند. به این ترتیب برای هر قاب تحت یک زلزله مشخص شاخص خسارت پارک – انگ بدست آمده و بوسیله رابطه همبستگی پارسون ارتباط بین مشخصات زلزله های مربوطه با شاخص خسارت مشخص و نتایج موردارزیابی قرار می گیرند. نتایج ضرایب همبستگی نشان می دهند که پارامترهایی نظیرPGV بیشینه سرعت زمین)وSED انرژی ورودی) به ویژه در زلزله های حوزه نزدیک گسل، همبستگی بالایی با خسارت وارده بر سازه داشته و این همبستگی با افزایش ارتفاع و پریود سازه، افزایش می یابد. برای مقاصد طراحی و پیش بینی آسیب های وارده بر سازه ها، به خصوص سازه های بلند با دیوار برشی در معرض زلزله های حوزه نزدیک، می توان با حاشیه اطمینان کافی از این پارامترها بهره جست.

کلیدواژه ها

زلزله حوزه نزدیک و دور از گسل- شاخص خسارت- دیوار برشی -IDARC - PGV

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.