بررسی رفتار قابهای مهاربندی شده واگرا و ترکیب آنها با مهاربندهای همگرا در ارتفاع

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بهسازی و مقاوم سازی بافت های شهری در مجاورت گسل های فعال
  • کد COI اختصاصی: NCCVAF01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی حسین پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، مهندسی زلزله، دانشکده مهندسی ع

نوید شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، مهندسی زلزله، دانشکده مهندسی ع

سعید عرفانی

استادیاردانشگاه صنعتی امیرکبیر

محسن تهرانی زاده

استاددانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

از انواع سیستمهای مهاربندی شده می توان به سیستم قابهای مهاربندی شده واگرا اشاره کرد. این سیستم دارای شکل-پذیری مناسب و سختی قابل قبولی است که برای کنترل تغییر شکلهای نسبی و کلی آن, میتوان آنرا با سیستمهای همگرا ترکیب کرد. آیین نامه AISC برای سازههای بلندتر از 5 طبقه استفاده از مهاربندهای همگرا را در طبقه آخر قاب های مهاربندی شده ی واگرا مجاز شمرده است. در این تحقیق اثر ترکیب مهاربندهای همگرا و واگرا در ارتفاع, و نیز اثر نوع تیر پیوند روی رفتار این سیستمها, دربحث کنترل تغییر مکانهای نسبی و کلی بررسی گردیده و مقایسه اقتصادی بین آن- هاانجام شده است. نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که در صورت استفاده از تیرهای پیوند نوع خمشی مقدار جابه-جایی نسبی طبقات, جابهجایی کلی بام و مقدار فولاد مصرفی افزایش یافته, و درصورت ترکیب مهاربندهای واگرا با مهاربندهای همگرا در طبقه فوقانی مقدار جابهجایی و مقدار فولاد مصرفی کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

قاب مهاربندی شده واگرا- قاب مهاربندی شده همگرا- نوع تیرپیوند- ترکیب مهاربندها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.