کنکاشی پیرامون همسویی نظام برنامه ریزی درسی هنرستان های کشاورزی ایران با آموزش های کارآفرینی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-11-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمشید غریب

گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران.

بهمن خسروی پور

گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان،اهواز، ایران.

همایون مرادنژادی

گروه کارآفرینی وتوسعه روستایی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.

چکیده

این مطالعه با هدف کنکاشی پیرامون همسویی نظام برنامه ریزی درسی هنرستان های کشاورزی با آموزش-های کارآفرینی، به روش آمیخته اکتشافی (کیفی و کمی) انجام شد. در بخش کیفی تحقیق، ابتدا با بررسی ادبیات نظری، عوامل موثر بر نظام برنامه ریزی هنرستان های کشاورزی شناسایی شد. سپس برای تعیین موانع آموزش های کارآفرینی با دعوت از گروهی از خبرگان (۸n=) نسبت به برگزاری یک نشست به شیوه ی گروه کانونی اقدام شد. پرسشنامه ها در سه دور به روش دلفی به نظرخواهی خبرگان (۳۰n=) که از متخصصان صاحب نظر و آگاه در حوزه کشاورزی، مدیریت و برنامه ریزی بودند؛ قرار گرفت. پس از دریافت پرسشنامه های دور اول دلفی نظرات خبرگان بررسی شدند. مواردی که میزان ضریب پراکندگی آن ها عدد ۵/۰ و کمتر بود به علاوه موارد جدید پیشنهاد شده توسط خبرگان در دور دوم دلفی به نظرخواهی گذاشته شد و نتایج حاصل از دور دوم همانند دور اول تحلیل شد و برای نظرخواهی مجدد به خبرگان در دور سوم ارائه شد. در نهایت و در دور سوم الگوی نهایی شامل ۱۲ مولفه و ۱۴۸ زیر مولفه به دست آمد. نتایج حاصل از سه مرحله دلفی نشان دهنده ی آن است که مولفه های محتوی، هنرآموزان و روش های تدریس، به ترتیب رتبه اول تا سوم را دارند، که لازم است در راستای همسو شدن برنامه ریزی درسی با آموزش کارآفرینی مورد توجه قرار گیرند.

کلیدواژه ها

کلید واژه: هنرآموزان, هنرجویان, روش های تدریس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.