ابعاد آمادگی کشورها برای استقرار متا دولت
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO17_180
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 158
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد تهران جنوب، تهران، ایران.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد تهران جنوب، تهران، ایران
چکیده
متا دولت یا متا حکومت را می توان به عنوان نظامی تعریف کرد که در آن دولت ها و سازمانهای عمومی از فناوری های دیجیتالی متاورسی مانند واقعیت مجازی ((VR ، واقعیت افزوده((AR و بلاکچین برای ارائه خدمات عمومی در یک فضای سه بعدی و فراگیر استفاده می کنند. این نوع حکومت می تواند فرصت های جدیدی را برای خدمات عمومی مانند بهداشت ، آموزش و زیرساخت ها فراهم کند، اما همچنین با خطراتی مانند حفظ حریم خصوصی ، حفاظت از دادهها، همکاری پذیری و امنیت سایبری روبرو است . متاورس ۱ یک فرصت جدید برای دولتهاست که می توانند از آن برای ارتقای ماموریت ، افزایش اثربخشی و کاهش هزینه های خود بهره بگیرند.اما برای حضور موفق در متاورس، دولتها نیاز به آمادگی در ابعاد مختلف دارند. با توجه به هزینه های سنگین حضور در متاورس، بررسی ابعاد آمادگی اهمیت بیشتری می یابد. این مقاله با مرور مقالات مرتبط ، ابعاد آمادگی دولتها برای ایجاد متا دولت را شناسایی می کند. در این پژوهش ، موضوع آمادگی دولتها برای ایجاد متاورس، در قالب مرور پژوهش های صورت گرفته مورد بررسی قرار گرفته است . ابعاد شناسایی شده از: راهبرد ملی ، قانونی ، زیرساخت های فناوری ، کارکنان دولت و فرهنگ عمومی . هر چند نتایج مرور صورت گرفته نشان می دهد موضوع آمادگی دولتها برای ایجاد متا دولت به میزان اندکی مورد توجه قرار گرفته و پژوهش های صورت گرفته به استخراج مدل مرجع و فراگیر منجر نشده است .کلیدواژه ها
متاورس، متا دولت ، آمادگی ملیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.