بررسی روابط اجتماعی و سیاسی ایران با سایر کشورهای خاورمیانه و به خصوص عراق
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO17_154
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 334
نویسندگان
کارشناسی ارشد جامعه شناسی انقلاب اسلامی، دانشگاه شاهد
چکیده
کشور ایران در منطقه خاورمیانه جزو کشورهایی است که بسیار مطرح می باشد و در زمینه های مختلف حرف های زیادی برای گفتن دارد. کشور ایران در زمینه نظامی بسیار پیشرفت کرده است و همچنن در بخش سیاسی و فرهنگی نیز در سالهای اخیر،پیشرفت قابل توجهی داشته است . اگر بخواهیم سیاست خارجی منطقه غرب آسیا و ایران را در یک جمله خلاصه کنیم ، شاید بتواناینگونه گفت : خاورمیانه در حال تغییر به سمت همگرایی و چندجانبه گرایی است ؛ امری مهم که باعث کاهش قدرت آمریکا در این منطقه و ظهور قدرتهای آسیایی و منطقه ای است . منطقه خاورمیانه پرمناقشه ترین موقعیت جغرافیایی در جهان است که منابع انرژی بویژه نفت ، آن را به کانون توجه ها تبدیل کرده است . متحدان آمریکا در این منطقه تغییرات بزرگی را در سیاست خارجی خوددر دستور کار قرار داده اند. آنها به جای تکیه تمام و کمال بر غرب و آمریکا نگاه جدی به شرق بویژه روسیه و چین داشته اند. به قولهنری کیسینجر، از نظریه پردازان بزرگ سیاست خارجی آمریکا و جهان، خاورمیانه در حال چرخش از غرب به سمت یک منطقه شرقی است . ایران هم در سال ۱۴۰۱ در کانون توجه سیاسی منطقه قرار داشت . بزرگترین دستاورد امسال ایران در منطقه ، توافق با عربستان بود. ریاض که خسته و درمانده از ۸ سال جنگ با یمن بود، سعی کرد خود را به تهران نزدیک و جنگ با یمن را تمامکند و امنیت از دست رفته خود را بازگرداند. مطالعه حاضر سعی دارد با تحلیل منابع مختلف در زمینه مورد بحث ، به بررسی روابط اجتماعی و سیاسی ایران با سایر کشورهای خاورمیانه و به خصوص عراق بپردازد.کلیدواژه ها
کشور ایران، کشور عراق، روابط سیاسی و اجتماعی ، کشورهای خاورمیانهمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.