مطالعه نقوش بکار رفته در فرش های دست بافت بیجار از منظر عناصر بصری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: IICMO17_147
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 140
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر ، موسسه آموزش عالی روزبهان، ساری، مازندران، ایران
مدرس مدعو، موسسه آموزش عالی روزبهان، ساری، مازندران، ایران.
چکیده
بیجار از شهرستان های استان کردستان و از جمله مناطق مهم قالی بافی ایران محسوب می شود. فرش بیجار افزون بر پرز بلند وبادوام فرش، نقش هایی دارد که بیشتر آنها ماهی درهم و شاه عباسی بیجار است و همچنین نقشه هراتی که در ترنج وسط بافته می شود. رنگ های زمینه قالی های بیجار بیشتر لاکی قرمز، سرمه ای ، کرم و گاهی آبی و فیروزه ای ا ست . تضاد جسورانه بین رنگ های بکار رفته زیبایی این قالی ها را دو چندان کرده ا ست . یکی دیگر از ویژگی های فرش بیجار ا ستفاده از ابریشم در تار وپود آن است . مهمترین ویژگی فرش بیجار ساختار متراکم آن است به همین علت به قالی آهنی مشهور است . قالی بیجار دراندازههای مختلف به ویژه از یک در یک و نیم متر به بالا بافته می شود. بافت فرش های بزرگ تر از۱۲ متر مربع نیز در بیجار رواجدارد. هدف این پژوهش شناسایی و مطالعه نقوش بکار رفته در فرش های بیجار از منظر عناصر بصری می باشد. روش تحقیق تو صیفی _تحلیلی بوده که گردآوری آن از طریق مطالعه کتابخانه ای و م شاهده میدانی صورت گرفته ا ست . این پژوهش به دنبالپاسخ به این پرسش است که فرش های دستبافت منطقه بیجار دارای چه ویژگی های شاخص و چه نقوشی می باشند؟کلیدواژه ها
نقوش، رنگ ، فرش دستبافت ، بیجار، عناصربصری .مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.